Прощання з мером Харкова Геннадієм Кернесом відбудеться 23 грудня. Церемонія розпочнеться о 9 ранку і триватиме чотири години.

Про це передає Newsroom, посилаючись на власні джерела в міськраді.

Тіло Кернеса доставлять в аеропорт Харкова. Там його помістять в катафалк, який разом з машинами супроводу і каретою швидкої допомоги попрямує в 17 міськлікарню. Громадський порядок забезпечуватиме поліція.

Церемонія відспівування Геннадія Кернеса запланована на 7:00 в Благовіщенському соборі. Триватиме вона 40 хвилин. Потім труну доставлять до Харківського національного театру опери та балету. Заради цього будуть змінені маршрути руху громадського транспорту.

З 09:00 до 13:00 всі бажаючі зможуть попрощатися з Кернесом, після чого відбудеться поховання. Мера Кернеса поховають на почесній алеї кладовища №2 на вулиці Пушкінській. Там поховані один з творців Т-34 Олександр Морозов, ексгубернатор Євген Кушнарьов, поет Борис Чичибабін і співак Вадим Мулерман. Поминальний обід відбудеться або в готелі "Національ", або в Kharkiv Palace.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер в ніч на 17 грудня. Про його смерть повідомив бізнесмен і добрий друг політика Павло Фукс. Геннадію Кернесу був 61 рік. Його смерть підтвердили дружина Оксана Гайсинська та пасинок Родіон. До нових виборів містом керуватиме секретар міської ради Харкова Ігор Терехов. Він народився і все життя прожив у Харкові.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Добкін заговорив про" осиротілий "Харків і розривав українців:" ти прости мене, Гена"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Друг покійного Кернеса Фукс розповів, як згасав мер Харкова: "відчував слабкість"

Також «Знай.иа " писав, що Колега померлого Кернеса Терехов зворушив українців спогадами: "людина, нескінченно закохана в Харків"