Мер Харкова Геннадій Адольфович Кернес помер в ніч на 17 грудня 2020 року, так і не оговтавшись від наслідків коронавірусу. Помер він у палаті берлінської клініки "Шаріте" після відмови обох нирок.

Колишній мер Харкова і екснардеп Михайло Добкін заявив, що після смерті Геннадія Кернеса місто осиротіло і тепер мегаполіс складно уявити без свого багаторічного мера. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Добкін висловив співчуття у зв'язку з кончиною Кернеса.

"З відходом Кернеса Харків осиротів. Він з 2006 року брав участь у відродженні першої столиці України, і сьогодні сприймати Харків без зв'язки з Кернесом не звично і гірко, і поки ще боляче. Має пройти якийсь час, щоб звикнутися з цією думкою", - сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін і Геннадій Кернес, фото nosikot.livejournal.com
Михайло Добкін і Геннадій Кернес, фото nosikot.livejournal.com

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також, екснардеп у своєму Телеграм-каналі побажав Кернесу спочивати з миром і попросив у нього прощення.

"Сьогодні пішла з життя людина, чиє ім'я назавжди буде пов'язане з відродженням Харкова... Ти прости мене, Гена, якщо словом або ділом був не правий. Я тебе давно пробачив. Спочивай з миром",- написав Добкін.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дочка Добкіна згадала про покійного Кернеса, який відібрав майно у її батька: "це легенда"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Після смерті Кернеса Харків може очолити "стара гвардія": думка експерта

Також «Знай.иа " писав, що Хто такий Геннадій Кернес? Улюблений мер Харкова і " той, хто перевзувався в повітрі"