Харків'яни вже давно страждають від шкідливих викидів коксохіму і навіть була створена петиція, щоб припинити роботу підприємства. Петиція харків'янина Олександра Константінова навіть набрала потрібну кількість голосів і її розглянув президент України.

Про це передає "Суспільне".

5 грудня Володимир Зеленський розглянув петицію Константінова з вимогою обмеження або припинення роботи чотирьох промислових підприємств у Харкові, серед яких коксохім. Президент повідомив, що звернувся до прем'єр-міністра України з пропозицією спільно з місцевими органами виконавчої влади вжити заходів для посилення контролю за дотриманням суб'єктами господарювання природоохоронного законодавства".

Автор петиції назвав реакцію Зеленського прогнозованою, адже на думку харків'янина влада уникає реального вирішення проблеми із забрудненням повітря в місті.

"Така відповідь була прогнозованою... Виконавча влада ніяк не реагує. Міська влада зовсім дистанціювалася, обласна влада каже, каже, каже, питає, але нічого не робить"— - заявив Константінов.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами автора петиції активісти продовжать боротьбу і планують підключати й інші міста України - зокрема Маріуполь і Запоріжжя. Як сказав харків'янин, вони будуть робити все, що від них залежить: домовлятися, вимагати, тиснути.

"Будемо намагатися домовлятися, розмовляти, тиснути, вимагати, робити все, що є в наших силах, іншого виходу немає", - сказав Константінов.

Вже цієї середи, 9декабря, в день першої сесії новообраної Харківської міськради члени ініціативної групи планують пікетувати мерію. Константинов очікує, що новообрані депутати міськради піднімуть це питання на сесії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Розлючені харків'яни прийшли під вікна губернаторки Тимчук: "ми не щури!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Розлючені харків'яни прийшли під вікна до Кучера: "досить нас труїти!"

Також «Знай.иа " писав, що Харківські медики назвали наслідки життя під боком у коксохіму: "це рак"