25 листопада на засіданні Кабінету Міністрів було погоджено рішення про звільнення Олексія Кучера і призначення на його місце Айни Тимчук.

Про це передає KHARKIV Today.

Тимчук представила найбільш "хворі" місця, з якими планує зайнятися після призначення.

"Я - Айна Тимчук, народилася в місті Дніпро. Мені 47 років, за фахом я - економіст і магістр державного управління. Зараз працюю керівником апарату Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Маю великий досвід роботи на державній службі. Більше 20 років я працюю на керівних посадах в адміністрації та органах місцевого самоврядування Дніпропетровської та Харківської областей", - сказала Тимчук.

Чиновниця просить підтримати її кандидатуру на посаді голови Харківської ОДА. За словами Тимчук, вона "розуміє цей регіон", адже вона пропрацювала чотири роки в Харкові заступником міського голови та керівником апарату.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Айна Тимчук, скріншот з відео
Айна Тимчук, скріншот з відео

Претендент на посаду розповіла про пріоритети в роботі:

"Перше на сьогодні - це питання боротьби з поширенням коронавірусу. Харківська область повинна виконувати всі нормативи щодо додаткових ліжок, забезпечення киснем, кисневим концентраторам. Це - пріоритет",- вважає чиновниця.

Друге питання: завершити процес децентралізації, який розпочато і доходить вже до кінця - з 27 на 7 районів у Харківській області. Це нова система територіального устрою, створення нових РДА.

Третє питання: питання прийняття збалансованого обласного бюджету на наступний рік та співпраця з новообраною обласною радою. Депутати обралися за новою системою, вони повинні зрозуміти своє місце в житті області і як вони повинні працювати і взаємодіяти з обласною адміністрацією.

Претендентку подякував Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов за "найреалістичніше представлення за час восьмимісячної діяльності уряду на посаду голови обласної адміністрації".

Володимир Зеленський має підписати Указ про призначення Тимчук на посаду нової голови Харківської ОДА.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Степан Масельський: "перше засідання Харківської облради має відбутися, як можна швидше"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Масельський вестиме переговори щодо Харківської облради з іншими політсилами від імені " блоку Кернеса-успішний Харків"

Також «Знай.иа " писав, що У крісло Кучера сіла соратниця Кернеса Тимчук: що відомо про нового губернатора