Перший віцемер Харкова Терехов розповів, як проходить лікування Геннадія Кернеса.

Про це в коментарі "Стране" розповів перший заступник мера Харкова Ігор Терехов.

За його словами, Кернес полетів у "Шаріте" не коронавірус лікувати. Він на вимогу рідних полетів лікувати саме загострилися на тлі китайського вірусу наслідки поранення. Зараз коронавірусу у мера Харкова немає.

"Коли він відлітав з Харкова в "Шаріте", у нього був коронавірус, запалення легенів з ураженням до 70-ти відсотків. Також, ви пам'ятаєте, в 2014 році він був важко поранений. Куля пошкодила йому печінку, нирку, вирвала шматок легені, перебила хребет, але він вижив. На тлі ковіда у нього так само почалися деякі проблеми, пов'язані саме з наслідками цього поранення",- розповів Терехов.

Кернес, скріншот з відео
Кернес, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У німецькій клініці "Шаріте" відзначають позитивну динаміку в лікуванні Кернеса. Однак залишаються проблеми з легенями.

За словами Терехова, лікарі дозволили Кернеса розмовляти тільки півтора тижні тому-і то лише по півгодини в день.

"Багато речей лікарі також купірували, динаміка позитивна, його життєдіяльності і працездатності нічого не загрожує, але поки залишається проблема з роботою легенів. Лікарі йому навіть довгий час забороняли розмовляти",- каже віцемер.

Півтора тижні тому медики дозволили говорити Кернесу не більше півгодини в день. Щоранку у нього в палаті проходить консиліум, на якому вирішують - чи можна його відпускати додому.

"І як тільки німецькі лікарі будуть задоволені роботою легенів-Геннадій Адольфович відразу ж повернеться",- заявив Ігор Терехов.

Кернес зараз перебуває на лікуванні в німецькій клініці "Шаріте" і оскільки там "дотримуються своїх заходів безпеки", то робити фото і відео всередині медустанови - заборонено. І через це "пропажа" Кернеса обростає небилицями і різними жартами на тему: "Де Кернес?".

Але, харків'яни не сумують і навіть вже "знайшли" Кернеса. На фото присутнє фото мішка з бюлетенями, на якому приклеєний папірець з фразою "міський голова".

"А ми то думали, де Кернес ? А він в мішках кочує. Природно звідти і селфі не зробиш і відео не запишеш", - жартують харків'яни.

джерело: Kharkiv Journal
джерело: Kharkiv Journal

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Помер Кернес: що відповіли його друзі та рідні на повідомлення про смерть Геннадія Кернеса.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харків'янам відкрили правду про стан хворого Кернеса, все дуже погано.

Також «Знай.иа " писав, що "Кернес живий!"У міськраді Харкова відреагували на чутки про смерть мера.