У Харкові поліцейські разом зі співробітниками метрополітену провели масковий рейд в підземці. Копи заходили у вагони і перевіряли, чи всі пасажири їдуть в масках.

Про це повідомила пресслужба поліції в Харківській області.

За інформацією правоохоронців, рейд проводився 28 жовтня поки тільки на станції "Проспект Гагаріна" у зв'язку зі стрімким поширенням хворих на коронавірус.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Так, поліцейські у складі п'яти груп заходили у вагони метро і дивилися, чи знаходяться пасажири в масках. У кого з харків'ян їх не було, виводили з вагонів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також правоохоронці перевіряли дотримання масочного режиму і на самій станції.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

"Насамперед проводиться роз'яснювальна робота з громадянами. Поліцейські нагадують пасажирам про необхідність дотримання вимог карантину. У разі виявлення злісних порушників, які не реагують на попередження, поліцейські складатимуть протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) кодексу України Про адміністративні правопорушення", - розповіла старший інспектор сектору превенції відділу поліції в метрополітені Ольга Скорік.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Поки поліцейські адміністративні протоколи на пасажирів не складали, з ними провели роз'яснювальну бесіду і пояснили, чому важливо і необхідно одягати в громадському транспорті маски або респіратори.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Однак, якщо під час наступних перевірок люди систематично порушуватимуть карантинні вимоги, щодо їх складатимуть адмінпротоколи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Метро в Харкові "пішло в мінус" на 230 мільйонів

Як повідомляє портал «Знай.иа» У харківському метро українцям приготували сюрприз: вже з 2021 року

Також «Знай.иа " писав, що Ляшко продаватиме маски харків'янам у метро