У Харкові затримали колишнього "беркутівця", який намагався провезти через українсько-російський кордон бойові патрони. Про подробиці події розповідає видання Depo.Харків, посилаючись на рішення Київського районного суду Харкова.

Читайте Знай в Google News!

Згідно з матеріалами справи від 4 жовтня 2020 року, підозрюваний, перебуваючи на території митного поста "Гоптівка", намагався провезти через кордон з приховуванням контролю 50 бойових патронів 9х18 калібру 9 мм. Патрони знаходилися в багажнику автомобіля Skoda Octavia, на якому чоловік їхав з України в Росію.

Експертиза показала, що патрони були придатними до стрільби і виготовлені промисловим способом.

Підозрюваний повністю визнав свою причетність до інкримінованої справи і попросив не позбавляти його волі, оскільки він не збирається ухилятися від явки до слідчого і до суду. Під час допиту чоловік розповів, що в період з 2003 по 2014 роки проходив службу в спеціальному підрозділі міліції громадської безпеки "Беркут".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Відомо, що підозрюваний на даний момент не працює, неодружений і є громадянином Російської Федерації, де постійно проживає.

Вивчивши матеріали справи, суд вирішив клопотання задовольнити та застосувати до чоловіка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у державній установі "Харківський слідчий ізолятор" на шістдесят днів — до 2 грудня 2020 року включно. Крім цього, суд визначив заставу в розмірі 42 тис.грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Харковом двоє молодих чоловіків викрали автомобіль, але потім злякалися і спалили його в посадці.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Харкові на станції метро "Героїв праці" активізувався умілець, який грабує неповнолітніх.

Також Знай.иа писав, що на Салтівці в Харкові з вікна викинувся чоловік.