На Харківщині подружня пара разом з подільником тримали силою і змушували працювати за гроші 9 осіб на власній фермі. Про подробиці події розповідає Прокуратура Харківської області.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що під Харковом подружня пара і один чоловік організували ферму, на якій змушували працювати людей, які перебувають у важкій життєвій ситуації. Правоохоронці викрили незаконну діяльність зловмисників і звільнили всіх постраждалих.

"В ході обшуків, проведених прокуратурою області спільно з Управлінням по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, ГУ Нацполіції в Харківській області, виявлено 9 осіб, які піддавалися примусовій трудовій експлуатації і не отримували заробітну плату. Серед них - троє жінок, п'ятеро чоловіків, 1 неповнолітній", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними досудового розслідування, члени групи шукали людей, які терміново шукали роботу і перебували в вразливому стані. Постраждалим обіцяли високооплачувану роботу, комфортні умови проживання та харчування.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Натомість людей селили на старій фермі, де умови проживання були непридатними для життя. Жертвам надавали обсяг роботи, який вони повинні виконати, сплачуючи за це мізерні гроші. Якщо ж вони не виконували поставленого завдання, то "роботодавці" налічували їм вигадані борги і змушували відпрацьовувати. При цьому, люди були позбавлені свободи пересування як в робочий, так і у вільний час.

Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт щодо трьох членів злочинного угруповання. Їх звинувачують у вербуванні, переміщенні людини, з використанням обману і їх вразливого стану, з метою трудової експлуатації.

Досудове розслідування було завершено. Санкція статті передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без неї.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Харкові хлопчик не повернувся додому з прогулянки – копи покарали матір.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Харківській області поліція задокументувала отримання хабара в розмірі 7 тис. грн, які були передані голові Новоолександрівської сільської ради Сахновщинського району.

Також Знай.иа писав, що полтавцю винесли вирок за крадіжку свійської птиці.