Комунальна організація "Харківський зоологічний парк" планує витратити близько 488 млн грн на будівництво океанаріуму в зоні "Водяний світ".

Про це повідомили в "Харківському антикорупційному центрі" з посиланням на "ProZorro".

Оголошення про замовлення будівництва океанаріуму в зоні "Водний світ" в зоопарку в Харкові оголосили 16 вересня. Аукціон має відбутися 23 листопада.

"На ділянці передбачається знесення старого будинку акваріума і будівництво нової будівлі океанаріуму з прибудованою до нього будівлею інженерного забезпечення. У будівлі передбачені системи господарського та питного водопроводу холодної та гарячої води, пожежного водопроводу, каналізації, теплопостачання, електропостачання, холодопостачання, кондиціонування, телефонізації, відеоспостереження, охоронної сигналізації",- написали активісти.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень
Показати ще

Проектом передбачені також озеленення та благоустрій території.

У двоповерховій будівлі буде розташований круглий акваріум медуз з акваріумом "Групер", зона "на далекій Амазонці", зона "Суворі моря" і восьминіг, зона "Риби коралових рифів" і "Тропічні моря", зона жителів Індійського океану.

Океанаріум з північного боку межує зі спорудами і будівлею зони "Південна Америка", з Південної — рекреаційною зоною і будівлею утримання жирафів, зі Східної — з кафе на 90 місць і спорудою зони" Театр природи", із західного боку будуть розташовані споруди і будівля хижаків в зоні"африканське сафарі".

Площа ділянки океанаріуму - 0,578 га.Загальна площа самої будівлі — 5483 кв. м, в тому числі 424 кв. м. — це акваріуми і басейни. Планується, що пропускна здатність океанаріуму складе 278 осіб.

Тривалість будівництва складе приблизно 17 місяців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кернес нагодує харків'ян за 54 мільйони в зоопарку

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кернес згодував мільярд Харківським мавпочкам замість бананів

Також «Знай.иа " писав, що Зеленський зібрався в гості до Кернеса-сходять в зоопарк і подивляться на фонтан