У Харкові педагог-рятувальник витягнув свого сусіда з палаючої квартири до приїзду своїх колег. Про подробиці події розповідає Медіа Група "Об'єктив".

Читайте Знай в Google News!

Роман Федоренко є заступником начальника навчальної пожежо-рятувальної частини Національного університету цивільного захисту. Коли він був на роботі, йому подзвонила дружина і повідомила, що з сусідньої квартири чути запах диму. Тоді Роман негайно попрямував додому, щоб подивитися, що сталося.

Коли він прибув до будинку, то побачив, що на вулицю вибігли сусіди, а з квартири на п'ятому поверсі йде дим. Люди сказали йому, що в палаючому приміщенні знаходиться людина.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Роман відразу ж кинувся допомагати потерпілому. Він забіг додому, взяв необхідний інструмент і піднявся до палаючої квартирі. Перші двері він зламав за допомогою обладнання, а другі довелося вибивати ногою.

Він розповів, що приміщення було повністю задимлене, тому Він присів навпочіпки і пробрався в квартиру. Там він намацав голову лежачого сусіда і витягнув його в безпечне місце. Після вже приїхали його колеги і ліквідували пожежу за 40 хвилин.

Роман заявив, що для нього подібна ситуація не є надприродною – він регулярно виїжджає на реальні виклики зі своїми учнями. Як з'ясувалося, пожежа виникла через необережне куріння в ліжку. Чоловік, якого врятував Роман, був у стані алкогольного сп'яніння.

Сам же сусід відчуває себе добре і від госпіталізації відмовився. Він дякує Роману за врятоване життя. Він закликає городян не зловживати спиртним, оскільки до хорошого це не призводить.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Нововодолазькому районі (Харківська область) під колеса електропоїзда потрапив чоловік.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Харкові таксист вдарив по голові клієнтку і забрав у неї телефон.

Також Знай.иа писав, що ректору Харківського вузу, де навчалися загиблі курсанти, наказали звільнити крісло.