1 жовтня міська багатопрофільна лікарня №18 почала приймати хворих COVID-19. Пацієнтам із діагнозом коронавірус у дитячому відділенні виділили 53 ліжка, 6 із них – реанімаційні.

Про це розповів головний лікар 18-ї лікарні Борис Менкус, передає МГ “Об’єктив”.

“Ми підвели 38 точок, поставили рамку і під’їзні шляхи для розвантаження кисню. Питання “текучості” кадрів – загальна проблема всіх тих, які починають надавати допомогу ковідним пацієнтам. У нас теж відбулися деякі структурні зміни. Частина співробітників звільнилася, ми частину співробітників набрали вже. Звільнилася одна медсестра з дитячого відділення, 2 рентген-лаборанта й завідуюча дитячим відділенням. Не через страх заразитися, всі ці люди мають певні патології, які не дозволяють їм працювати в цих умовах”, - розповів Борис Менкус.

За словами Менкуса, через недостатнє фінансування виникла проблема з медикаментами, а засобів індивідуального захисту персоналу вистачить не більше ніж на 18 діб.

“Є певний запас медикаментів, але його явно недостатньо, аби працювати в режимі місяць, два, три. Будемо спостерігати, наскільки активне буде надходження пацієнтів. Населення повинне бути проінформовано про те, що, на жаль, враховуючи недостатнє фінансування, ми вимушені будемо певну частину препаратів писати на список пацієнтів”, – акцентував Менкус.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Обязательно подпишись на наш канал в Viber, чтобы не пропустить самое интересное

Напомним, ранее Харківські лікарні виявилися не готові до пандемії, медики розкрили сумну правду: "Ні ліків, ні персоналу"

Как сообщает портал «Знай.ua» У Харкові китайський вірус пробрався в психлікарню

Также «Знай.ua» писал, что У Харкові малюка скалічили при пологах, убита горем мама розкрила правду: "Не може навіть ковтати"