Геннадій Кернес є найбільш вірогідним майбутнім мером Харкова, але на тлі його хвороби і лікуванні в Німеччині, в місті може розвернутися справжня боротьба за посаду мера. Але той же час у кандидатів, які вирішать брати участь у виборчих перегонах, мало часу.

Про це повідомив політолог, директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, пише РБК-Україна.

"Якщо фізично Кернес не зможе взяти участь у виборах, тоді його команді треба буде вже на найближчому тижні висувати іншого кандидата. Але, безсумнівно, що, навіть якщо він буде на лікарняному ліжку - він зможе взяти участь у виборах, і, швидше за все, перемогти",- каже Фесенко.

За словами експертів, високою популярністю в місті користується і бізнесмен, власник інвестиційної групи DCH, екс-президент ФК "Металіст" Олександр Ярославський. Його експерти назвали ймовірним кандидатом відразу від кількох політичних сил.

Кернес і Ярославський, фото: Павло Федосенко
Кернес і Ярославський, фото: Павло Федосенко

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Хоча бізнесмен показово дистанціюється від політики, він є дуже привабливою кандидатурою, наприклад, для офісу президента як несистемний кандидат. А значить, можливі різні сценарії. У будь-якому випадку думка Ярославського істотно вплине на електоральні настрої в місті та регіоні",- переконаний директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Якщо Ярославський відмовиться взяти участь у гонці, додають експерти, харків'яни обиратимуть мера з інших менш відомих персон.

Зокрема, команду Кернеса представлятиме його перший заступник Ігор Терехов.

Фесенко звертає увагу, що Терехов протягом останніх років вже замінював Кернеса на важливих іміджевих заходах, під час зустрічей з іноземними делегаціями та інше. Але говорити про його 100% перемогу у зв'язку з цим не варто.

На думку керуючого партнера Національної антикризової групи Тараса Загороднього, варіант так званого "наступника" - виключений, оскільки такий кандидат не зможе конвертувати рейтинг Кернеса, та ще й у такі стислі терміни.

Серед основних альтернативних кандидатів-політиків найбільш перспективними, на думку експертів, є Олександр Фельдман і Юлія Світлична.

Кернес і Фельдман, фото: Харків Times
Кернес і Фельдман, фото: Харків Times

Поділяє цю думку і експерт з політичних питань будинку демократії Анатолій Октисюк, який підкреслює, що Світлична, крім того, є ще й більш лояльною до чинної влади, тоді як Фельдман, навряд чи може розраховувати на підтримку команди президента через партквиток ОПЗЖ.

"Однак, в ОПЗЖ досить великі рейтинги в Харкові", - резюмує Загородній.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кернес полетів у німецьку клініку в" антикоподібній " капсулі-поранення викликало ускладнення

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кернеса екстрено відправили в Німецьку клініку до отруєного Навального-чекає складна операція

Також «Знай.иа " писав, що Кернеса лікують у реанімації хірургічного відділення на "особистому" поверсі-потрапити можуть лише рідні та друзі