Мера Харкова Геннадія Кернеса доставили до Німеччини на медичному літаку зі спеціальною капсулою. Він знаходиться в свідомості, до апарату ШВЛ не підключений. На даному етапі політик проходить обстеження в німецькій клініці.

Про це на брифінгу розповів директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Як розповів Сидоренко, для транспортування Кернеса використовували апарат високопотокової подачі кисню. Хворий був у свідомості, у свідомості знаходиться і зараз.

Мер Харкова Геннадій Кернес, Politeca
Мер Харкова Геннадій Кернес, Politeca

"Сам Геннадій Адольфович не хотів відлітати до Німеччини, але під тиском близьких погодився. Політ переніс нормально. Стан здоров'я не такий поганий, як пишуть пабліки. Зараз він проходить додаткові обстеження в лікарні, і тільки потім лікарі скажуть, як його будуть лікувати",- розповів Юрій Сидоренко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також, мера Харкова транспортували в "протиковідній" капсулі. Адже, згідно останнім медичним протоколам, хворі COVID-19 транспортуються саме так.

Стан здоров'я мера погіршився у вівторок. Всі чутки про кому і пухлина мозку та інсульт - фейки, зазначив Сидоренко. Погіршення пов'язують з пораненням, яке Кернес отримав 26 квітня 2014 року - через пошкодження внутрішніх органів. Коронавірус спровокував не тільки запалення легенів, але і ускладнення після поранення.

За словами Сидоренка, з Геннадієм Кернесом полетіли родичі. Життю мера нічого не загрожує. Його стан медики оцінюють як стабільно важкий.

Лікування мера Харкова оплачують родичі.

Стосовно найближчих виборів мера Сидоренко заявив, що Геннадій Кернес не зобов'язаний бути присутнім особисто на подачі документів, так як на вибори йде від Партії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кернеса терміново відправили до Німеччини до отруєного Навального

Як повідомляє портал «Знай.иа " доєрнеса лікують у реанімації хірургічного відділення на "особистому" поверсі-потрапити можуть лише рідні та друзі

Також «Знай.иа " писав, що Губернатор Харківщини Кучер побажав Кернесу перемоги над коронавірусом: "чекаю на дебатах"