КП "Міськелектротранссервіс", що займається обслуговуванням наземного електротранспорту у Харкові, придбало одну з останніх моделей телефонів Apple — iPhone 11 256 Purple Dual Sim.

На закупівлю телефону за 25 860 грн в системі Prozorro звернули увагу представники громадської організації "Харківський антикорупційний центр", пише "Суспільне".

"Комунальне підприємство «Міськелектротранссервіс» уклав угоду з ФОП Приходько Віктор Олександрович щодо придбання мобільного телефону вартістю 25 860 грн. Мова йде про придбання телефону iPhone 11 256 Purple Dual Sim. Окремо підприємство закупило захисне скло Pixel 3D для телефону iPhone 11 та захисний чохол Silicone case для телефону iPhone 11 Pomegranate HC", - повідомили у центрі.

У ХАЦ повідомляють, що КП є збитковим і у першому півріччі 2020 року мало збиток у 64,3 млн грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Суспільне" запитало у директора КП Владислава Васенка навіщо підприємству саме така модель смартфона. Він сказав, що "це не телефон директору і не телевізор в його кабінет", iPhone 11 вирішили купити для бухгалтера, інші моделі зі схожими параметрами — не набагато дешевші.

"Знаєте, якось для головного бухгалтера, який постійно працює з банками, документами, онлайн, пересилає таблиці, це саме те, що потрібно. І підприємство з обігом, де тільки фонд заробітної плати близько 13 млн грн на місяць, напевно, може собі один раз купити якісний телефон головному бухгалтеру", — відповів Васенко.

iPhone 11
iPhone 11

"В сьогоднішньому житті — це як ручки й олівці. Думаєте, комунальне підприємство — це що? Дикі люди з лопатами й в тілогрійках? Це люди, які проєктують і будують системи, у нас є інженери, ми люди, які живуть у сучасному світі", — продовжив директор підприємства.

Щодо збитковості "Міськелектротранссервісу" директор КП відповів. що прибутковим воно не може бути за визначенням: "У нас немає дохідної частини як такої. У нас тільки витрати. Ми утримуємо трамвайні шляхи, тому якщо у мене з'явиться прибуток, значить, у мене помилився головний бухгалтер".

Васенко також зазначив, що підприємство купує і дорожчу техніку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові на Барабашово підірвали трактор Кернеса, битва за ринок триває

Як повідомляє портал «Знай.uа» Харків'яни "віддячили" Кернеса за парк Перемоги - загаджені фонтани і гори сміття

Також «Знай.uа» писав, що Комунальники Кернеса куплять мінівен Renault майже за мільйон гривень - головне біленький