Друга світова війна на території Європи Закінчилася 75 років тому, але до цього дня пошукові групи знаходять останки солдатів тієї війни і по можливості повертають їх додому до рідних. Літо 2020 року стало з одного боку продуктивним у пошуках загиблих, а з іншого боку неприємним для пошукової групи, що складається з волонтерів.

Вони довго час чекали офіційного дозволу з Міністерства культури на проведення ексгумації тіл солдатів на місцях гарячих боїв і так званого «Барвінівського котла». Волонтер Вікторія Сімкіна на своїй сторінці в Facebook розповіла, що дозвіл це отримали вони зовсім недавно і виїхали на місце розкопок. Однак на місці з'явилися свіжі розкопи, тобто тут попрацювали «чорні археологи».

Итак, подошел к концу первый активный день поисковой экспедиции "Барвенковский котёл 1942". И прошел он под девизом "...

Geplaatst door Виктория Симкина op Donderdag 10 september 2020

Крім того, жінка розповіла, що останки солдатів знайшли не тільки з бойовими пораненнями, а й зі слідами посмертних знущань. Тіла тиснули або трамбували в землю, кістки виявилися роздроблені на дрібні шматочки і пошуковикам довелося просівати суху землю, щоб відшукати найдрібніші кістки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Відомим є факт, що» чорні копачі " шукають кольорові метали (коронки, медалі, гудзики і найважливіше – гільзи з записками, в яких ім'я, прізвище і дані солдата). Тому цього разу більшість ексгумованих солдатів залишаться невідомими.

Нагадавши, Знай повідомляв, що багато жителів Дніпра досі пам'ятають легендарного лікаря-інфекціоніста, яка під загрозою розстрілу рятувала тисячі солдатів під час Другої світової війни в підпільному госпіталі.

Також Знай писав, що 22 червня 1941 року — одна з найсумніших дат в нашій історії-початок Другої світової війни. Цей день нагадує про всіх убитих і закатованих у нацистському полоні.

Нещодавно Знай передавав, що зведена сестра жертви Голокосту Анни Франк Єва Шлосс розповіла, що знімки, на яких зображені нібито звільнені радянськими солдатами полонені концтабору Аушвіц-Біркенау (Освенцим) є підробкою.