27 серпня в ДФС повідомили, що в Харкові налагодили виробництво підроблених тестів на COVID-19 . Податківці заявили, що через підставних осіб фігуранти нібито постачали підроблені тести у медзакладу. Під час обшуків вилучили 200 тисяч готових тестів і ще 400 тисяч заготовок на загальну суму 12 мільйонів гривень.

Однак підприємці запевняють, що працювали легально, і виробляли не тести на виявлення китайського вірусу, а комплекти для забору аналізів. Обшуки і розгляд, за їхніми словами, ставлять під загрозу тестування хворих, пише NewsRoom.

Керівник "ЛП Діагностик", де і проходили обшуки, Павло Левітін заявив про тиск і спростував всі претензії. За словами чоловіка, на підприємстві виробляли сертифіковані комплекти для забору і транспортування біологічних зразків (крові та інших аналізів). Такі набори використовують не тільки для роботи з біоматеріалом при коронавірусі, але і при інших хворобах.

фото: ДФС України
фото: ДФС України

"З приводу підпільного виробництва - ми офіційно зареєстроване підприємство, у видах діяльності у нас прописано, що ми можемо виробляти подібні товари. Цей комплект був спеціально розроблений нами і виготовлений згідно з усіма вимогами українського законодавства, він введений в обіг відповідно до декларації відповідності і зареєстрований в Держлікслужбі. Щодо звинувачення в роботі через підставних осіб - на території України у нас є дистриб'ютори, які можуть продавати наш товар, це не протизаконно"— - розповідає Павло Левітін.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Левітін стверджує, що харківська компанія є єдиним в Україні виробником пободних наборів. При цьому вартість комплектів, згідно з постановою Кабінету Міністрів №225, становить 28 гривень. Вартість іноземних аналогів стартує від 40 гривень.

Левітін пояснив, що компанія налагодила виробництво комплектів майже з початку пандемії коронавірусу, оскільки в Україні їх критично не вистачало. І він в діях ДФС бачить тільки тиск на його бізнес. Підприємець вважає, що в Україні під загрозою тестування людей на коронавірус, так як всі лабораторні центри і багато медичних установ користуються цими комплектами.

фото: ДФС України
фото: ДФС України

"Наші дистриб'ютори працюють з усіма областями. Цю інформацію можна подивитися в ProZorro, це прямі закупівлі, немає ніяких тендерів. Це також свідчить, що лікарні та лабораторні центри не співпрацюють з " підпільним виробництвом"— розповів директор фірми.

Наразі комплекти від "ЛП діагностик" чекають у Чернігівській області. Компанія отримала передоплату на найбільше замовлення від Чернівецького обласного лабораторного центру на поставку 70 тисяч комплектів, однак товар вилучили.

Директор фірми Павло Левітін повідомив, що планує оскаржити дії ДФС, щоб замовники отримали вилучений товар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Запоріжжі накрили гігантську алколабораторію-тонни спирту, який перетворює печінку на паштет

Як повідомляє портал «Знай.иа» Тисячу літрів саморобного коньяку вилучили на Харківщині

Також «Знай.иа " писав, що Під Харковом викрили підпільний завод з виготовлення бензину