Співробітники «Харківгазу» виявили під час планової перевірки системи газопостачання десять незаконних газопроводів.

Самовільні підключення до газорозподільної системи виявили в Харківському, Чугуївському та Куп'янському районах, передає KHARKIV Today.

«Загальна сума нарахувань, яку повинні сплатити злодії енергоресурсу, становить близько трьох мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні.

Співробітники «Харківгазу» говорять про те, виконувати газонебезпечні роботи мають право тільки уповноважені організації, у яких є дозвіл Державної служби України з питань праці, а також спеціально навчені працівники.

Більшість підключень були прихованими.

«Несанкціоновані підключення, виконані саморобним способом, не тільки псують стан газових мереж, але й наражають на небезпеку оточуючих людей через величезний ризик аварійної ситуації», – кажуть фахівці.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також були виявлені близько 30 випадків самовільного відновлення подачі газу.

«Домоволодіння значилися як відключені від газових мереж, а власники самостійно відновили газопостачання і використовували 87,5 тисяч кубометрів блакитного палива. Всіх цих споживачів повторно відключили від газорозподільної системи», – йдеться у повідомленні.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Харків'янам показали кілометровий ганьба Кернеса: "Пацієнтам боляче, а лікарів задолбали"

Також портал «Знай.uа» писав, що У Харкові справжній бебі-бум – трійня, двійня і 41 малюк за добу

Також портал «Знай.uа» писав, що У Харкові розслідують трагічну загибель комунальників, чотири тіла знайшли в колодязі

https://www.youtube.com/watch?v=GgCtpVNPYt8