Харківська міська рада та наближені до мера міста Геннадія Кернеса фірми будують і ремонтують шкільні стадіони за неабияк завищеними цінами.

Так обладнаний спортмайданчик школи № 194 на вул. Плеханівській ремонтує ОВ "БК" Дизайн-Плюс". Вартість робіт тут становить 11,5 мільйонів грн, що на порядок дорожче, ніж в інших містах України, пише Bihus.info.

Видання наводить приклад, що стандартний майданчик для гри в міні-футбол збираються побудувати за 2,726 мільйона грн. При цьому середня ціна по Україні вдвічі менше - 1,3 - 1,8 мільйона грн. Є тільки один виняток у Київській області, але там у вартість включено освітлення та благоустрій.

джерело: Bihus.Info
джерело: Bihus.Info

“Ще один приклад - стрибкова яма. Тут вона коштує понад 30 тисяч гривень. У Вишгороді, під Києвом, аналогічна коштувала 16 тисяч гривень.Вражає і ціна бігової доріжки - 1,3 млн. грн. Для порівняння в Борисполі також на шкільному стадіоні зробили сучасну бігову доріжку на суму в півмільйона гривень.Цікаве порівняння з Житомиром. Де очікувана вартість була 9 млн. грн., але реальні торги знизили її до 6,5 млн. грн. Так ось, вартість огорожі склала 630 тис. грн на відміну від 870 тис. грн. харківських”, - пише портал Bihus.Info.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як стало відомо, за усі завищені вартості можна було побудувати в два рази більше шкільних стадіонів з реальним їх цінами на ринку України.

джерело: Bihus.Info
джерело: Bihus.Info

“Просто сухі цифри. За нашими підрахунками виділеної на 25 майданчиків суми, зауважимо – бюджетної суми, вистачило б на цілих 50 ”, - підсумували у виданні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'яни вимагають у Кернеса взяти в руки лопату

Як повідомляє портал «Знай.ua» Харків ризикує сісти на жорсткий карантин по другому колу

Також «Знай.ua» писав, що Кернес посадить маленьких харків'ян на гойдалки за 160 мільйонів