Харківський мер Геннадій Кернес сьогодні, 10 червня, відвідав Молодіжний парк на вулиці Пушкінській після реконструкції.

Про це повідомила прес-служба Харківського міськради.

Геннадій Кернес погуляв по парку і поспілкувався з харків'янами. За його словами, тепер в місті з'явилося ще одне красиве і функціональне місце для відпочинку городян і занять спортом.

фото: Харківська міськрада
фото: Харківська міськрада

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

«У цьому парку зможуть відпочивати сім'ї, хлопці проводити змагання. Зберегли весь ландшафт і історичну спадщину. Мені дуже подобається», - сказав мер Кернес.

Як повідомив директор Департаменту комунального господарства Олексій Багач, роботи з реконструкції тривали близько двох років. Перед проектантами стояло складне завдання - збалансувати простір, де знаходиться і пам'ятник жертвам Чорнобильської катастрофи, де раніше було кладовище і де працює храм. Крім того, парк межує зі спорткомплексом Харківського політехнічного інституту, в ньому займаються студенти і гуляють батьки з дітьми. Тому в ході реконструкції територію площею близько 1,5 тис. кв. м розбили на зони, де, не заважаючи один одному, зможуть проводити час люди різного віку з різними уподобаннями.

фото: Харківська міськрада
фото: Харківська міськрада


Директор департаменту також нагадав, що минулого року в Молодіжному парку відкрили урбан-парк, в цьому році - створили велику дитячу ігрову зону, доповнили спортзону, встановили амфітеатр біля спорткомплексу ХПІ, де тепер можна проводити різні локальні заходи і зможуть відпочивати літні люди. Також, у Молодіжному парку побудували найбільший в Харкові майданчик для вигулу собак, де можна проводити чемпіонати України та міжнародні змагання. Крім того, при розробці проекту врахували стежки, по яких ходять люди, і облаштували на їх місці нові пішохідні доріжки.

фото: Харківська міськрада
фото: Харківська міськрада

Геннадій Кернес сказав, що парк вписується в концепцію зон відпочинку Харкова, яких буде більше і в інших районах міста. Так, реконструюють парки в Холодногірському і Новобаварском районах, на Салтівці перебудують парк Перемоги, в Індустріальному районі – парк «Зелений гай». Також планується реконструювати сквери біля ДК «Металіст» і ДК ХЕМЗ.

фото: Харківська міськрада
фото: Харківська міськрада

Сегодня открыли обновленный Молодежный парк на Пушкинской. Подписывайтесь на наш Telegram канал, будьте в курсе всех событий и новостей! #netipichnyi_kharkov

Geplaatst door netipichnyi_kharkov op Woensdag 10 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'яни просять Кернеса врятувати "легені" міста, і мова не про коронавирусе

Як повідомляє портал «Знай.ua» Кернес вибухнув на сесії з-за зоопарку і видав новий "перл" - "буду садити в клітини"

Також «Знай.ua» писав, що Кернес закатає в бетон дерева в саду Шевченка в Харкові - дуже небезпечно