Харківську область В Мінрегіон задумали розділити по-новому. Узе існуючі райони не влаштовують влади, так як вони дуже різні за площею і кількістю населення. На даний момент Мінрегіоном направив проект майбутнього поділу області на погодження до центральних органів виконавчої влади – в облдержадміністрацію та асоціації органів місцевого самоврядування, пишует Хроніки.

На підставі документа, розробленого міністерством, лягли вимоги облдержадміністрації та експертного середовища, а також з консультацій з асоціаціями. Правда у відомстві не розповіли, про який експертному середовищі йде мова.

Однією з причин переділу Харківської області назвали величезну різницю у кількості мешканців та у розмірах районів. Існуючі райони не відповідають сучасним вимогам організації ефективного місцевого самоврядування.

Нова карта Харківщини Фото: Хроніки

На даний момент в Київській області існує самий дрібний Поліський район, в якому проживають 5622 людини, а також найбільший в Україні район Харківської області – Харківський з населенням 182 100 чоловік.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

У Відомстві пояснили, що райони є штучними одиницями поділу, які покликані організувати ефективну місцеву владу з мінімальними витратами на її зміст.

За новим проектом в Харківській області об'єднають Зміївський район з Печенізьким та Чугуївським. Адміністративний центр буде в Чугуєві. Це викличе труднощі із транспортним сполученням, так як з Зміївського району неможливо доїхати до Чугуєва. Місцевим жителям доведеться добиратися у Харків, а потім у Чугуїв.

Нагадаємо, Знай писав, що в Харкові обстріляли тролейбус з пасажирами.

Знай повідомляв, що в Харкові у ДТП загинув молодий поліцейський.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові в трамваєм разбрызгали сльозогінний газ.