В Харківській області цілу добу розшукували 6-річну Мілану Шевельову, яка вийшла гуляти з братом і пропала у селі Соснівка Золочівського району. У пошуках були задіяні сотні правоохоронців, рятувальників, кінологів з собаками і волонтерів.

Люди прочісували посадки і довколишні населені пункти, заглядали в колодязі, сараї і будинки.

На жаль, Мілану Шевельову знайшли мертвою - тіло знайшли рятувальники Харківського гарнізону ДСНС на краю зораного поля. За попередніми даними, дитина померла від переохолодження. Її тіло пошуковці знайшли на краю поля за 8 кілометрів від села Соснівка Золочівського району.

скріншот зі сторінки у Facebook
скріншот зі сторінки у Facebook

"Дитина виявлена мертвою в полях, на відстані близько 2 км від села (по прямій), за напрямом у бік смт Козача Лопань. Дуже шкода, що ввечері 26 квітня не було широкого розголосу, ми б поїхали. Труп лежав прямо поруч з селом, на кромці поля. Якби масштабні пошуки почали вчора, можливо, дівчинку врятували б. За однією з версій, дівчинка збилася з дороги і замерзла, однак останнє слово — за органами слідства", - прокоментував "Місто Х" педіатр Денис Арман, який теж брав участь у пошуках.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

зникла дитина,джерело: Педиатр103
зникла дитина,джерело: Педиатр103

У брата загиблої вдалося дізнатися: діти посварилися і хлопчик поїхав на велосипеді додому. А Мілана пішла в протилежний бік. Зараз можна тільки здогадуватися, про що думала дівчинка.

«Посварившись із братом, вона пішла по дорозі, повернула наліво, мабуть, вирішивши зробити велике коло і повернутися додому з іншого боку. Потім дорога пішла в поле, і вона вирішила повернутися по ній додому. Але була погана погода… У місці, де її знайшли, не було виявлено чужих слідів. Було видно, що вона йшла по кромці поля сама», - припускає Ксенія.

Волонтери, які були задіяні в пошуку, зняли відео з місця події. На ньому видно глибокі дитячі сліди – дівчинка крокувала по оранці. Тут же, неподалік, її і виявили.

Однак недовірливі харків'яни вважають, що в історії не все ясно.

«По-перше, незрозуміло, чому вона йшла по зораному полю, якщо поряд дорога. Може хтось вів її за руку по полю, а сам йшов по дорозі? По-друге – вона була в яскравій куртці, яку неможливо було не помітити з вертольоту – і якщо вона померла на цьому місці, а не підкинули тіло - її повинні були побачити з висоти», - припускає один з волонтерів.

пошукова операція, фото Національної поліції
пошукова операція, фото Національної поліції

Тим часом, жалісливі активісти, які займалися пошуками дівчинки в ніч на 27 квітня, журяться: обійшли всі околиці, але туди, де була знайдена Мілана просто не дійшли.

Нагадаємо, дівчинка зникла 26 квітня. На її пошуки були залучені близько пів тисячі людей. У пошукових заходах брали участь працівники територіальних відділів поліції, військовослужбовці Нацгвардії України, співробітники ДСНС, курсанти ХНУВС і НАНГУ, волонтери, представники місцевої влади, громадськість.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві зникла 17-річна красуня зі шрамом на лобі, - "пішла з дому в дві години ночі"

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Києві шукають 17-річного хлопця у військовій куртці, - прикмети і фото

Також «Знай.ua» писав, що На Львівщині шукають чоловіка, який зник на Благовіщення - як крізь землю провалився