Харківська місцева прокуратура №5 направила до суду обвинувальний акт відносно жителя Харкова, який намагався нажитися на підвищеному попиті на маски і антисептики.

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

Харківської місцевою прокуратурою № 5 направлено до суду обвинувальний акт відносно жителя м. Харкова за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

скріншот зі сторінки у Facebook
скріншот зі сторінки у Facebook


Як розповів керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко, в середині березня харків'янин розмістив оголошення на інтернет-сайтах про продаж медичних масок і антисептиків. Потенційних покупців, які відгукнулися на оголошення, чоловік запевняв, що відправить товар, але тільки за умови повного перерахування грошових коштів на відповідні банківські рахунки. Після проведення платежу подальше спілкування припинялося, а жоден товар не пересилався.

У ході досудового розслідування встановлено проживання і повні анкетні дані псевдопродавця. Проведені обшуки, в ході яких вилучено техніка, з допомогою якої здійснювалися шахрайські дії, а також банківські картки, на які потерпілі перераховували гроші.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

фото: Прокуратура Харківської області
фото: Прокуратура Харківської області


На банківських рахунках виявлено 24 тис грн, ймовірно отримані від ошуканих покупців.

Громадянину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ПриватБанк розповів, що робити клієнтам при шахрайстві

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Харкові орудують "липові" газовики, як не потрапити на гачок аферистів

Також «Знай.ua» писав, що Харків'янин робив "солодке" пропозиція жінкам і переховувався з грошима, - не пошкодував навіть пенсіонерку