У зв'язку з обмежуючими заходами карантину харків'янам, які не можуть працювати віддалено, стало важче добираться на роботу.

Як на зло, в цю категорії попадаюьт і лікарі інфекційних лікарень, від роботи яких залежить швидкість надання медичної допомоги при поточній пандемії коронавірусу COVID-19.

У Харкові на дану ситуацію вже відреагував український сервіс таксі OnTaxi. Тепер таксисти, які співпрацюють з компанією і погодилися надавати транспортні послуги безкоштовно, вони будуть мати можливість зв'язатися з медиками особисто, а не через додаток. Також була створена спеціальна група в Telegram для більш швидкого зв'язку.

Бажаючих водіїв, яких відразу відгукнулося на цю пропозицію було 25 осіб (на даний момент їх кількість продовжує зростати), їх розподілили по районах, де живуть лікарі. Їх список був наданий керівництвом інфекційної лікарні.

Таксі, фото: ysia
Таксі, фото: ysia

В недалекому майбутньому планується налагодити таку координацію розвезення лікарів не тільки в Харкові, але і в інших містах України. Вже ведуться переговори з керівництвом інфекційних лікарень з надання списків докторів.

"Ми вдячні водіям, які відгукнулися в даній ситуації. Всі вони попереджені про заходи безпеки та необхідності додаткової дезінфекції автомобіля", - заявили в керівництві сервісу.

За послуги транспортування гроші з лікарів-інфекціоністів братися не будуть. Для інших категорій клієнтів сервіс працює в звичайному режимі і без змін в тарифах.

Всі бажаючі водії, не обов'язково таксі, можуть приєднатися до акції, заповнивши форму.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

Нагадаємо, раніше Карантин скасовується? Харківські тролейбуси захопили скажені бабульки без масок і змусили тиснути на газ

Як повідомляє портал «Знай.ua» А маски де? "Голі" харків'яни штурмом взяли маршрутки, але толку мало

Також «Знай.ua» писав, що У Харкові розлючені українці громлять трамваї, начихав на правило "десяти пасажирів"