Харківські студенти зіткнулися з проблемою - Е-ticket ще не видали, а картки для проїзду в метро вже встигли заблокувати.

«Проїзні обіцяли блокувати, починаючи з 1 березня, а їх "відключили" за 2 тижні до заявленої дати», - скаржаться студенти.

В КП «Харківський метрополітен» вже підтвердили, що є вузи, які переуклали договори з КП «Харківпас» і перейшли на використання Е-ticket.

«Система проста: навчальні заклади видають E-ticket студентам, пишуть нам лист, тільки після цього ми відключаємо наші карти, потім активуються E-ticket», - розповіли пресі в КП «Харківський метрополітен».

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

У прес-службі ХНУ ім. Каразіна пояснили, що з цією проблемою зіткнулися лише ті студенти, які з якихось своїх особистих причин не встигли подати заявки на оформлення E-ticket.

«Починаючи ще з вересня 2019 року, профспілка активно інформувала студентів про те, що буде перехід на нову систему карток. Купа інформації була опублікована в соціальних мережах, оголошення розміщувалися в деканатах, також старости факультетів повідомляли, що потрібно подати заявку на оформлення E-ticket. Ті, хто встиг подати документи, вже отримали E-ticket й почали ним користуватися. У тих, хто цього не зробив, не встиг або не захотів - електронні карти метрополітену з учорашнього дня перестали працювати. Всі бажаючі студенти можуть подати документи, написати заяву і отримати свій E-ticket. На сьогоднішній день в університеті отримали картки E-ticket 6 тис. 327 студентів», - розповіла прес-секретар ХНУ ім. Каразіна Лілія Змій.

Нагадаємо, що Е-ticket - електронна картка, за допомогою якої є можливість оплатити проїзд як в метро, так і в наземному електричному транспорті — трамваях і тролейбусах. На вигляд - звичайна картка, як була для проїзду в метро. Єдина її відмінність - всередині є чіп, який буде зчитуватися у всіх видах транспорту в Харкові.

Нагадаємо, раніше У Кличка взялися за київських туристів, - всім по проїзному

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Харкові Е-ticket запускають "вогнем і мечем", про пільги можна забути

Також «Знай.ua» писав, що Ноу-хау Кернеса дало збій: у метро Харкова застрягли сотні розлючених городян, що відбувається