В Україні мають намір створити Єдиний національний реєстр пам'ятників Другої світової війни, мета якого - уникнути суперечностей при ідеологічної оцінки тих чи інших історичних особистостей. З такою заявою виступив у своєму інтерв'ю для програми «Ходять чутки» харківський міський голова Геннадій Кернес.

На думку Кернеса, «ті, хто звільняв Україну від фашистів, не повинні бути декомунізировані».

Він зазначив, що має на увазі зокрема Георгія Жукова, «який звільняв Україну і Харків», а також маршала СРСР Івана Коневе.

«А у нас, виходить, подвійні стандарти в історії. Я вважаю, що роблю правильно, коли захищаю ім'я такої людини, як маршал Перемоги Георгій Жуков», - вважає Кернес.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Він також розповів, що в планований «Реєстр пам'яток Другої світової війни» повинні увійти прізвища полководців, які захищали і звільняли територію України.

На переконання мера Харкова, такі особистості «повинні уникнути декомунізації».

Нагадаємо, в Одесі вандали зіпсували один з місцевих муралов і замалювали одного з головних героїв серіалу "Ліквідація".

Як повідомляв Знай.uа, один з Харківських муралов внесли у Книгу рекордів України, як найбільший в нашій країні.

Також Знай.uа писав про те, що Кабмін Гончарука з тріском програв суд Кернесу по справі скандального маршала.