До харківської міськради відтепер можуть потрапити всі охочі. Суд підтримав вимоги місцевих активістів, повідомляє "Харківський антикорупційний центр" у соцмережах.

На засіданні, яке відбулося 6 лютого, рішенням Окружного адміністративного суду були скасовані норми «Регламенту міськради», згідно з якими громадянам заборонялося бути присутніми на сесіях, якщо вони не є членами міськради. Бажаючі повинні були за 48 годин попереджати чиновником, що хочуть бути присутніми на сесії, і чекати дозволу.

Скрін, ХАЦ у соцмережі Facebook

До того ж, городянам дозволили висловлювати власну думку з приводу того, що відбувається в залі і обговорюваних питань.

Скасовані і інші пункти Регламенту, які стосувалися прав членів територіальної громади.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Місцеві активісти висловили подяку судді Ользі Бєлової, яка розглядала їх клопотання, і висловили впевненість, що «будь-які хитрощі Геннадія Кернеса, щоб обмежити доступ громадян на сесії – незаконні», і суд це довів.

Нагадаємо, Кернес з Бабкіним закрилася в кабінеті, дискусія була жорсткою: про що домовилися мер Харкова і відомий музикант.

Як повідомляв портал Знай.іа, Кернес показав юну помічницю, харків'яни остовпіли: "Як Мендель Зеленського"

Крім цього портал Знай.іа писав, що прокурори у справі Кернеса різко зняли мантії: судити мера Харкова тепер нікому