У середу, 5 лютого, у Харківському окружному адміністративному суді відбудеться слухання про скасування скандальних на думку активістів норм регламенту мерії, які забороняють городянам доступ на сесії.

Кернес, фото з вільних джерел
Кернес, фото з вільних джерел

Про це йдеться в повідомленні активістів, які звернулися до Апеляційного суду Харкова.

"Окремі статті Регламенту Харківської міськради не дозволяють громадянам України вільно відвідувати пленарні засідання сесій, як того вимагає українське законодавство. Протягом чотирьох років ХАЦ і всі небайдужі, не тільки харків'яни, з цим борються. Мерія неодноразово запевняла, що внесе зміни до свого Регламенту, і він не суперечитиме українському законодавству. Але це так і не відбулося. І ось - ми в суді", - йдеться в повідомленні активістів.

Активісти беруть штурмом мерію Харкова, фото: Місто Х

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Засідання відбудеться о 10:30, суддя Бєлова, кабінет №23.

Варто нагадати про ряд скандалів, пов'язаних із нормою регламенту мерії - раніше частина депутатів і громадських активістів не змогли потрапити в будівлю міської ради. Апогеєм скандалу стало те, що поліція перестала пускати людей, а після того, як до мерії занесли Геннадія Кернеса, з парадного входу навіть зникла дверна ручка. Пізніше мер заявив, що активістів не пустили через їх агресивну поведінку, а також через відсутностіьвільного місця у залі.

Нагадаємо, Кернес з Бабкіним зачинилися в кабінеті, дискусія була жорсткою: про що домовилися мер Харкова і відомий музикант.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кернес показав юну помічницю, харків'яни остовпіли: "Як Мендель Зеленського"

Крім цього портал Знай.uа писав, що прокурори у справі Кернеса різко зняли мантії: судити мера Харкова тепер нікому