У Харкові жорстоко побили секретаря єпархії УПЦ Київського патріархату Даниїла Лисовину, шокуючі кадри розправи над священиком облетіли мережу.

Про напад повідомив ієрарх Ілля Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

За словами Зеленського, інцидент стався 7 листопада на вулиці Белінського, 20, коли ігумен зайшов до управління єпархії.

Ієрарх переконаний, що Лисовину хотіли залякати, оскільки нічого з цінних речей нападники не вкрали, а під час побиття вигукували погрози на адресу УПЦ КП.

Данило Лисовина

"Кілька годин Данило перебував без свідомості. Зараз він госпіталізований і знаходиться в четвертій міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Дана подія занесена в реєстр. Розпочато розслідування", – розповів Зеленський.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Даниїл Лісовина після побиття, facebook

"Ми не хочемо даремно нікого звинувачувати в цьому нападі, а лише сподіваємося на об'єктивне розслідування слідчими органами поліції даної події і об'єктивного і справедливого ставлення з боку суддів", – додав Зеленський та прикрипів до публікації заяву, написану на адресу поліції з метою пошуку нападників.

Сам Даниїл Лисовина знаходиться у лікарні, звідки уже дав перший коментар моторошного інциденту.

"Я не бачив їх в обличчя. Все сталося миттєво. Від удару я втратив свідомість. Але я підозрюю, що це щось по лінії церкви. Я встиг почути фразу: "Ти ще довго будеш?!", - з жахом згадує священик.

"Я зараз перебуваю в лікарні. Відразу після нападу у мене були позиви до блювоти. Всі обстеження вже зроблені, я пройшов томограф. Він показав, що серйозних ушкоджень немає. Черепно-мозкова травма", - резюмував Лисовина і висловив сподівання, що зловмисників знайдуть і покарають у відповідності із законом.

Нагадаємо, священик із Одещини здивував блискучими результатами на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу, узявши одразу дві золоті медалі на різних етапах змагання "богатирів" з різних країн.

Також портал інформував, що космічний суботник: новий супутник очистить орбіту планети від сміття

Портал Знай.ua писав, що в центрі Харкова встановлюють бокси з пакетами для прибирання за собаками