Скандальну винуватицю страшного ДТП на Сумській у центрі Харкова Олену Зайцеву мали етапувати в колонію, а не у виправний центр з "санаторними умовами.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала адвокат потерпілих Лариса Матвєєва.

Лариса Матвєєва розповіла, що Олені Зайцевої суд призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, цей термін припускає етапування в колонію з ізоляцією. А не виправний центр, куди направили Зайцеву.


"Відповідно до статті 16 Кримінально-виконавчого кодексу України, виправні центри виконують покарання у виді обмеження волі стосовно осіб, засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості", – повідомила Матвєєва.

Винуватців ДТП на Сумській Зайцеву і Дронова засудили за тяжкий злочин, і кожному з них було призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Матвєєва стверджує, що вибір установи для покарання Зайцевої викликає великі питання.

"При визначенні місця, де буде "сидіти" Зайцева, повинні врахувати, що вона дівчина, засуджена вперше за злочин, який вважається вчиненим з необережності, але засуджена до позбавлення волі (тобто ізоляції) на 10 років за тяжкий злочин", – наголосила адвокат.

Нагадуємо, що інший засуджений у цій справі Геннадій Дронов готує касаційне оскарження до верховного суду.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше портал “Знай.ua” повідомляв про те, що в Апеляційному суді Плетньова вибудувала лінію захисту на те, що її клієнтка винна тільки в перевищенні швидкості, а основним винуватцем ДТП є Геннадій Дронов, який не зробив нічого для уникнення зіткнення.

Також “Знай.ua” інформував про те, що нещодавно адвокат потерпілих у цій справі звернулася до Президента Володимира Зеленського для того, щоб той забезпечив справедливе правосуддя.