16-річного Данила Рєдіна підозрюють у жахливому вбивстві 26-річної харків'янки, яку правоохоронці шукали тиждень. Батько підозрюваного впевнений, що його сина намагаються підставити, як повідомив він сам.

Батько Рєдіна вважає, що обласне управління поліції Харківської області намагається покрити третьої людини, замішаного у вбивстві.

Яна Шевченко, загибла дівчина

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Чомусь приховують хлопця, який у той день був з ними. Він, до речі, повнолітній. Просто взяли і повісили все на мого сина, малолітку, йому всього 16 років. І думають, що все їм зійде з рук. Я цього так просто не залишу!", - каже батько підозрюваного.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Рєдін-старший зміг назвати прізвище третього учасника: "Це Валерій Кандела, він сам з Луганської області, раніше судимий. А його мама, нібито сиділа за вбивство. І ще є інформація, що покривають його з обласного управління поліції, то з ВБНОНу, чи ще звідкись. Цей хлопець просто засланий козачок. Намутив ситуацію, але його покривають і роблять залізобетонним свідком. Хоча зі слів сина все відбувалося зовсім навпаки. Вбивав той, третій хлопець".

Денис Рєдін

Подробиці вбивства дівчини батько Рєдіна не озвучив: "Я там не був присутній".

Батько підозрюваного, Денис Редіна, в минулому боєць АТО в 2014-2015 роках. У 2016 році він служив командиром відділення військової частини №3005, Харків. В даний момент він є учасником організації "Ветерани АТО і патріоти України Новобаварского району Харкова".

Денис Рєдін

Втім, у 2008 році він був затриманий в залі ігрових автоматів за п'яний дебош.

Юрій Бурма, адвокат підозрюваного Данила Рєдіна, повідомив, що його підзахисний не причетний до вбивства, але детальніших коментарів не дав.

Мама трагічно загиблої дівчини - Жанна Шевченко, знає третього учасника події, Валерія Канделу. За її словами, він був разом з Яною і Редином в той жахливий вечір.

Денис Рєдін

"Це сталося 29 червня, вони прогулювалися по місту, і вийшли на трамвайне коло, це місце, де в нас збирається молодь. І вже тоді цей Рєдін сказав йому, що буде Яну вбивати. Валерій не сприйняв це всерйоз. Потім він покликав їх з собою додому, нібито винести їм 200 грн. Яна в мене була дуже обережна, вона з небезпечними людьми не ходила. Але, мабуть, повірила, і вони пішли. Редін зайшов в будинок, а потім вийшов вже переодягнений у камуфляжну форму, з качалкою. І став наносити удари Яні", - пояснила Жанна.

Як стверджує мама загиблої, сім'я Рєдіних тримає в страху весь район. Раніше Денис Рєдін працював у "Беркуті", брав участь у бійках. Серед місцевих ходить чутка, що він убив двох людей, і йому за це нічого не було. Тому що співробітники поліції Холодногірської району його друзі.

Денис Рєдін

"Валерій злякався, він втік і сховався в яру, де чув усі крики Яни. Коли Рєдін зрозумів, що донька жива, хоча все обличчя розбите, він почав бити по голові, а потім завдав удар ножем у горло", - додає Жанна.

За словами жінки, яма для Яни була вирита Рєдіним заздалегідь.

"Не було у них ніякого конфлікту. Ці малолітки жили поруч з будинком, де Яна знімала квартиру. У неї були проблеми із замком і їй іноді доводилося залазити в кімнату через вікно, вони її підсаджували. І ходили там через її під'їзд. Жодних конфліктів чи стосунків в неї з цими малолітніми не було. Вона у мене не така дівчинка була. Вона працювала перукарем, потім в магазині, останнім часом ходила до брата, вчилася на комп'ютері, хотіла працювати в нього", - повідомляє мама загиблої.

"Я ходила до них, питала де моя дочка, вони говорили, що шукають. Але вже тоді вони знали, що сталося. Тому що Рєдін після вбивства сховався вдома у одного, там він, підвипивши всім розповідав в подробицях як вбивав Яну і як вона кричала. Це дійшло до поліції, і вони його допитали. А потім, мабуть викликали тата. Той за три дні продав свою машину. І тільки коли я вже стала піднімати всіх на ноги, їм довелося діставати тіло. Ми поховали дочку тільки 12 липня. І два місяці рєдін ходив на волі, поки справа не забрали в слідче управління області", - каже жінка. Вона боїться, що місцева поліція хотіла зам'яти справу.

Нагадаємо, раніше "Вирив яму і чекав": страшні подробиці вбивства молодої харків'янки приголомшили України.

Також Знай.uа писав, що у справі вбивства Яни Шевченко з Харкова назріває новий поворот: замішані погони.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що розкопки танка під Харковом закінчилися страшною розправою, схема гідна диявола: "Прирік одного.