Адвокат потерпілих у резноансній справі про ДТП на харківській вулиці Сумській Лариса Матвеєва готує звернення до правоохоронців з метою ініціювати розслідування щодо експертів, які перевіряли Олену Зайцеву на наркотики.

Зайцева
Зайцева

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Тоді експерти Харківського обласного бюро судово-медичних екпертиз казали, що їм потрібно знати, скільки опіатів могла прийняти Зайцева.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Проте, представник Міністерства охорони здоров’я Сергій Шум зазначив, що для визначення, чи була людина під дією наркотиків, не потрібно знати їхню кількість. Достатньо самого факту наявності наркотичних речовин в організмі.

Слова представника МОЗ підтвердив також відомий психіатр-нарколог, професор Харківської медичної академії післядипломної освіти, академік Борис Михайлов. Він також повідомив, що під час аварії Зайцева знаходилась під дією кодеїну, фенобарбіталу та анальгіну. Також академік зазначив, що спільне вживання цих препаратів підсилює їхню дію.

На думку Матвеєвої, якщо справа лише в некомпетентності експертів — їх потрібно відпустити, а якщо вони діяли навмисне — мають понести відповідальність. Звернення до правоохоронців буде зроблене до кінця тижня.

Нагадуємо, що нещодавно Матвеєва звернулась до Президента Володимира Зеленського, щоб той, як гарант конституції, забезпечив справедливе правосуддя та невідворотність покарань у справі Зайцевої.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Харкові водій "під мухою" розгромив своє авто.

Також портал Знай.ua писав, що у Харкові розпочато службове розслідування щодо наїзду патрульної машини на пішоходів.