Простори України завжди радували око найбільш вимогливих критиків. Такої гарної природи, величної архітектури і блискучих краевидов не знайти практично ніде. Що вже говрить про українські села, кожне з яких багате своїми пам'ятками, яскравими особистостями та унікальними родзинками.

Карпати
Карпати
природа

Ось і зараз одне з сіл Харківської області може стати "Неймовірним селом України".

Мова йде про населенний пунт Скрипаї Зміївського району, яке увійшло в топ-20 IV Всеукраїнського конкурсу "Неймовірні села України 2019". Всього на конкурс свої бізнес-плани подало 115 сіл України з усіх її областей. Найбільш активними при подачі заявок були жителі Черкаської, Тернопільської та Запорізької областей.

У топ-20 село Скрипаї займає 8 місце з загальним балів 75.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Організатори розповіли, що онлайн-голосування за бізнес-плани сіл триватиме на сайті до 17 липня. Таким чином визначиться 10 півфіналістів конкурсу. А з 18 по 31 липня члени Експертної ради відберуть 5 фіналістів, які пройдуть в III етап конкурсу - фінал.

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Село Скрипаї, що на Харківщині, знаходиться на березі річки Гнилиця ІІ, повідомляє сайт організаторів конкурсу. На території села розташований Скрипаївський лісовий заказник місцевого значення в Україні. Статус надано для збереження унікальних соснових деревостанів у віці 150 років, висаджених на рухомих пісках надзаплавної тераси долини р. Сіверський Донець. Село попрямувало на конкурс, щоб облаштувати два майданчики для збору та сортування ТПВ.

В разі перемоги в конкурсі виграні кошти в селі планують витратити на будівництво залізобетонного майданчику і навісу для захисту сміттєвих баків.

Нагадаємо, що Харківщину “накрила” хвиля лісових пожеж. Всього за останню добу було зареєстровано понад 14 загорянь.

Раніше портал “Знай.ua” повідомляв про те, що Харків опинився в центрі великого скандалу через перейменування однієї з вулиць міста.

Також “Знай.ua” розповідав про те, що потяг, яким Укрзалізниця сполучила Харків з Генічеськом на Азовському морі, викликав невдоволення пасажирів.