Історія з поверненням одному з проспектів Харкова імені радянського маршала Жукова продовжується: Після звернення одного з депутатів міськради Шевченківський райвідділ поліції відкрив кримінальне провадження, повідомляє прес-служба Головного Управління Національної поліції України в Харківській області.

У своєму зверненні до правоохоронців депутат вважає, що харківські чиновники та депутати мать бути притягнені до відповідальності за спробу повернення проспекту Григоренка його старої назви на честь радянського маршала Жукова. Наразі провадження відкрите за частиною 1 статті 364 КК України. Триває досудове розслідування.

Нагадуємо, що вчора міська рада Харкова ухвалила рішення про повернення проспректу Григоренка назви іменем радянського маршала Жукова. Однак мер міста Генадій Кернес це рішення поки не підписав.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше портал “Знай.ua” повідомляв, що на рішення про перейменування проспекту відреагував Украінський інститут национальної пам’яті, представники якого збираються звернутись до Генеральної прокуратури.

Також “Знай.ua” розповідав про те, що Кернес має намір ініціювати відновлення знесенного активістами пам’ятника Жукову.