З 1 червня в Україні перерахунок пенсій відбудеться в автоматичному режимі. Про це повідомили на порталі Пенсійного фонду України.

У Пенсійному фонді повідомили, що перерахунки пенсійних виплат проведуть автоматично, без додаткового звернення осіб до органів ПФУ.

Виплати перерахують для українців, які продовжують працювати після виходу на пенсію і вже отримали не менше 24 місяців страхового стажу. У разі отримання страхового стажу менше 24 місяців, для перерахунку виплат з моменту призначення пенсії має пройти не менше двох років.

З 1 червня 2021 року в ПФУ проведуть перерахунок виплат працюючим пенсіонерам, які вийшли на пенсію в період до Квітня 2019 року. Перерахунок пенсій визначатиметься страховим стажем на 1 березня 2021 року і торкнеться близько 700 тисяч пенсіонерів. Це означає, що виплати пенсій перерахують за період I кварталу 2021 року.

Варто зазначити, що 1 квітня в ПФУ перерахували ВИПЛАТИ для пенсіонерів, які мають наднормативний стаж. Надбавку до пенсії в розмірі 2% отримали близько півмільйона працюючих пенсіонерів. Таким чином при пенсії в 2500 гривень надбавка склала лише 50 гривень.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перерахунок пенсій, Інфографіка: pfu.gov.ua
Перерахунок пенсій, Інфографіка: pfu.gov.ua
перерахунок пенсій, Інфографіка: pfu.gov.ua

Нагадаємо, що пенсіонери отримають надбавку в 150 гривень, але навіть ці гроші нарахують не всім: кому пощастить.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українських пенсіонерів змусять подавати декларації: "За продаж на ринку".

Також, "Знай.uа" писав, що пенсіонерки влаштували побоїще біля каси в АТБ: "Не поділили гнилу картоплю".