Місцева влада, яка навіть не обіцяє зробити ремонт дороги, погрожує автору такої ідеї штрафами. Як реагують на килимове покриття перехожі та що кажуть юристи, розповідають журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.
Сюжет можна переглянути за посиланням.
У Харкові місцеві жителі зробили справжню килимову доріжку, довжиною 40 метрів. Для цього замість асфальту люди використали майже три десятки килимів. Ініціатором ідеї став харківчанин Микола Алійник, який втомився від калюж та постійної багнюки.

Тепер місцеві не можуть натішитися. Найбільше килимову доріжку люблять діти. «Дуже зручно, діти хочуть їздити по цій доріжці. Найцікавіше те, що місцеві не пошкодували килимів», — зауважує один із батьків.
Однак автор ідеї розповідає, що більшість килимів знайшов на смітнику: «Знайшов і постелив. Єдине, на що витрачав кошти, це шиферні цвяхи, щоб зафіксувати килими, бо вітер може легко їх здути».

Усі знайдені килими Микола зберігає в сараї. Потім за авторською технологією вирівнює потрібно ділянку дороги та вкладає килимове покриття. Як зазначає майстер, цвяхи обов’язково мають бути довгими.
Перший килим Микола постелив чотири роки тому, а останній — цими вихідними. Інші сусіди також підключилися до роботи. Але не всі пішоходи радіють. Дехто лякає чоловіка штрафами. Юристи підтверджують, що покарати килимового майстра можуть у будь-який момент: «Штраф від 170 до 240 гривень за викид сміття.

Це може бути інтерпретовано як порушення екологічного законодавства. Ремонт повинна проводити спеціалізована організація, яка має отримувати відповідні ліцензії та мати відповідний проект ремонту дороги».

Нагадаємо, що у Кам'янському троє підлітків отруїлися невідомою рідиною. Двоє з них перебувають у реанімації.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, у Дніпрі малолітній хуліган напав на пенсіонерку з собачкою через суперечку. Він підбіг до літньої жінки і штовхнув її з усієї сили. Як виявилося пізніше, що він просто посперечався з друзями, що зможе це зробити.

Також Знай.ua писав, що під Дніпром у селі Надіївка тріснула зупинка. Очевидець показав в якому стані зупинка і закликав місцевих жителів бути обережними. Жителі Надіївки пишуть, що обидві зупинки в селі — в неналежному стані.