У селі під Харковом планують розчистити річку від сміття. Про це повідомили на порталі "Об'єктив".

Активіст Артем Приходько розповів журналістам, що біля селища Бабаї, на ділянці річки Уди через обвал дерев утворився сміттєвий «острів» довжиною близько 30 метрів.

За словами активіста, така кількість відходів накопичилася в результаті недбалого ставлення людей, які залишають сміття на природі після відпочинку, а можливо, і цілеспрямовано кидають його в річку.

"Один з місцевих жителів Бабаїв звернувся до мене з проханням допомогти з річкою, яка забруднена пластиком. Вислав мені відео, фото. Я подивився і вирішив своїми очима побачити. Так як я бігаю вранці, вирішив пробігтися сюди і побачити своїми очима масштаби трагедії. Коли я прийшов, був просто в жаху від того, що побачив. Зараз вже близько 200 осіб приєдналися до Telegram-каналу, харків'ян, які хочуть допомогти" - розповів Артем Приходько.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Екоактивісти також звернулися до Височанської селищної ради з проханням надати техніку для проведення робіт з прибирання. Представники Ради обіцяли допомогти і додали, що минулого року розчистили два таких сміттєвих застою і цього року планують встановити сітку для утримання відходів.

"Обов'язково трактор буде, наші працівники будуть, машина буде, яка буде все це вивозити. Якщо разом з волонтерами-обов'язково", - сказав заступник голови Височанської селищної ради Олег Тройно.

Забруднена річка під Харковом, кадр з відео: objectiv.tv
Забруднена річка під Харковом, кадр з відео: objectiv.tv
забруднена річка під Харковом, кадр з відео: objectiv.tv

Нагадаємо, що в Україні оголосили пожежну небезпеку-ДСНС просить бути уважнішими

Як повідомляв портал "Знай.uа", Франківське озеро перетворилося на кладовище-страшно підійти: плаває черевом догори

Також, "Знай.uа" писав, що скажений вітер влаштував львів'янам вечір розбитих капотів: впало просто на машину