Сьогодні, 26 березня, виповнилося рівно 100 днів зі смерті 5-го мера Харкова Геннадія Кернеса. Це розділило життя міста на "до" і "після" та стало відправною точкою як для напруженої передвиборної гонки, так і для супроводжуючих її нинішніх відвертих непорозумінь серед місцевих еліт, куди входить і одіозний Михайло Добкін.

Всім відомо, що після смерті градоначальника містом став керувати секретар міськради Ігор Терехов.

Вже після смерті Кернеса Терехов провів фінальну частину операції, зумівши так влаштувати бюрократичну тяганину з пакетом документів, необхідним для оголошення Верховною Радою дострокових мерських виборів у Харкові, що парламент просто не встиг призначити їх на 28 березня 2021-го, так що тепер вони призначені на 31 жовтня. Таким чином, Терехов отримав серйозний часовий люфт для своєї передвиборчої кампанії, передає RegioNews.

Тепер у харків'ян склалося стійке враження, що їх "розвели як кошенят", адже вони голосували за Кернеса і його блок, а не за "узурпатора" Терехова.

Ігор Терехов, фото: Харківська міськрада
Ігор Терехов, фото: Харківська міськрада

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як каже сам секретар міськради, то вибори повинні відбудуться якомога швидше, тому що харків'яни повинні вибрати свого мера.

"Вибори мають відбутися якомога швидше. Я зацікавлений у цьому. Чому? Тому що харків'яни повинні вибрати свого мера. Стабільність-це сьогодні важливо. Тут і позиція Геннадія Адольфовича, і моя завжди була чіткою:"політику — в сторону"... Ви знаєте, у нас в Харкові люди розумні. Вони завжди все розуміють. Я буду продовжувати працювати для міста, а політики нехай грають в політику",- заявив Терехов в інтерв'ю виданню"букви".

Втім, нинішні настрої в Харкові можна охарактеризувати відчуттям городян якогось затишшя перед бурею. Тобто ні про якусь стабільність часів Кернеса не може бути й мови - над усім тяжіють тривожні очікування, які у харків'ян наростають ледь не щодня.

Ігор Терехов, кадр з репортажу телеканалу Simon: YouTube
Ігор Терехов, кадр з репортажу телеканалу Simon: YouTube

Ігор Терехов не втомлюється стверджувати, що він поза політикою, проте продовжує піаритися на саммових заходах і це в розпал пандемії. Наприклад, каки це сталося під час недавніх гулянь у Харкові на Масляну, де Терехов без маски вийшов у натовп людей вітати їх зі святом. Про соціальну дистанцію між людьми, теж не йшло мови, що абсолютно не бентежило керівника міста. Хоча Терехову, як нікому іншому, достеменно відома тривога місцевих медиків через переповненість місцевих реанімацій ковід-хворими.

"Як результат – Харків вийшов у лідери в країні по зростанню захворюваності коронавірусом, міська влада реагує на ситуацію нерішуче і хаотично, а особисто Терехов зайнятий прийдешніми виборами. Тому що мало-хто з харків'ян може посперечатися з очевидним: покластися в життєво важливих питаннях своєї безпеки на нинішню міську владу вже навряд чи можна", - йдеться в повідомленні.

Ігор Терехов, фото: Instagram terechov_igor_67
Ігор Терехов, фото: Instagram terechov_igor_67

Зараз харків'яни зробили для себе два альтернативних висновки: або Терехов без стусана покійного Кернеса не здатний до самостійного управління міста, або він - банальна маріонетка в чужих зловмисних планах. І обидва таких умовиводи є справжнім вироком для нинішнього керівника міста, вводячи навіть певні правки в назву правлячої в Харкові політичної сили. Де "Блок без Кернеса - успішний Харків?" звучить вже як тривожне питання замість надихаючого ще півроку тому твердження.

До того ж не варто забувати, що за лідерство в місті Терехову доведеться поборотися, як мінімум з одним сильним суперником в особі Добкіна, у якого вистачає "шанувальників" в Харкові.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Терехов витратить 3 мільйони на ремонт

Як повідомляє портал «Знай.иа» Терехов вирішив "зняти" Добкіна перед виборами

Також «Знай.иа " писав, що Терехов пообіцяв харків'янам нові ліфти перед виборами