У головних лікарнях Харківщини, які займаються лікуванням ковід-хворих, до 1-го березня був простій, зараз же ситуація змінилася докорінно.

Всього за тиждень "приріст" хворих на коронавірус в регіоні склав більше 18%. 11 березня від COVID-19 померла рекордна кількість харків'ян -19 осіб. Чиновники поки говорять, що ситуація контрольована і керована, заповнюваність ліжко-місць не перевищує 38%, передає KHARKIV Today.

Лікарі опорних лікарень, які працюють з коронавірусом з початку першої хвилі епідемії, вже говорять про третю хвилю. Також стало відомо, що у цыэъ хвилі нове, особливо важке протікання.

Лікарня, фото: Getty Images
Лікарня, фото: Getty Images

Як розповів директор Харківської "інфекціонки" Павло Нортов, то кількість хворих вірусом з кожним днем зростає, госпіталізацій стає більше.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Приріст йде останній тиждень, зростає кількість важких хворих, хворих на кисні — як магістральному, так і на концентраторах. Зростання з перших днів весни. За 9 березня 36 пацієнтів, 8 березня було 11, 7 березня - 18, 6 березня - 25, 5 Березня - 28 осіб, 4 березня - 14, 3 березня - 12 осіб, 2 березня - 27, 1 березня - 21. А 28 лютого було всього 8 хворих", - розповів Нортов.

За його словами, зараз стало більше тяжкохворих.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Як розповіла директор Обласного диспансеру радіаційного захисту населення Ірина Пирогова, то у них зараз лежить 130 осіб з коронавірусом, в реанімації 11, на кисні більше 100 пацієнтів.

При цьому, пацієнти надходять більш важкі, що може бути пов'язано з мутацією вірусу.

"Є зростання. Три тижні тому було мало, зараз 130 осіб, в реанімації 11 осіб. На кисні - понад 100 осіб. Пацієнти надходять більш важкі. Може, це пов'язано з мутацією вірусу. Клініка така: високі температури, в першу хвилю такого не спостерігали, лихоманить кілька днів без рентгенологічної картини, потім підключається дихальна недостатність. Тобто людина хворіє вже тиждень-два, а на рентгені не видно, що це запалення легенів", - розповідає Пирогова.

На даному етапі з'явилися зміни в клініці захворювання на коронавірус: більш короткий інкубаційний період і більш важкий перебіг хвороби.

Як уточнила Ірина Пирогова, то у них майже всі пацієнти на кисні.

Лікарня / скріншот з відео
Лікарня / скріншот з відео

У Першотравневій районній лікарні, де для лікування хворих з COVID-19 перепрофілювали одне відділення, не виключають, що доведеться "розширюватися". Вже 11 березня пацієнтів було більше, ніж ліжок.

"Часто бувають випадки, коли хворі через місяць-два повторно потрапляють до нас з коронавірусною інфекцією. Це пов'язано з тим, що вірус мутує, а також через те, що у людей не виникає стійкого імунітету. Нинішня тенденція (захворюваності) відзначається більш різким наростанням інтоксикації, більш високою температурою і різким розвитком задишки. Також ми почали спостерігати те, що люди стали швидше вмирати",- розповів начмед Першотравневої ЦРЛ Сергій Ігольніцин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Не хочеш на карантин? Євросоюз вирішив пом'якшити обмеження на в'їзд для іноземців-пакуйте валізи

Як повідомляє портал «Знай.иа» В Україні "почервоніли" чотири області: МОЗ оновив карантинні зони

Також «Знай.иа " писав, що У реанімації українців змушують справляти нужду в кухоль: "бігом лягай..."