У Харкові розгорівся скандал довкола ситуації із зарплатами працівників театру. На думку губернатора Айни Тимчук, їхні зарплати в середньому складають близько 16 тисяч гривень. Ці слова губернатора прозвучали на тлі скорочення фінансування сфери культури у регіоні.

За словами співробітників театрів, згідно з тарифною сіткою, навіть з урахуванням всіх надбавок за академічність і вислугу років виходить 8 тисяч 913 гривень.

У відповідь на закиди Тимчук актори порахували, скільки ж насправді заробляє сама пані губернатор. На своїй сторінці у Facebook про це написала активістка Юлія Петриченко.

«Як то кажуть: "считать чужие деньги - занятие дураков и бездельников". Голова ХОДА днями порахувала гроші харківських акторів. Повернувшись до класики, скажу: "Заметьте, не я это предложил!"», - написала вона, додавши, що за 2019 рік, згідно із щорічною декларацією Тимчук, її зарплата склала 430 тисяч 518 гривень, тобто приблизно 35 тисяч гривень за місяць.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Зараз її зарплата щонайменше вдвічі вище.

«Пані Тимчук, а не до хера Ваша зарплата? Яка взагалі від вас користь нашому місту та й країні у цілому? Але є дещо цікаве і крім зарплати. Розміри грошових активів Тимчук готівкою за тією ж декларації складає: 70 тисяч доларів та 730 тисяч гривень», - додає Петриченко.

«Тимчук Айна Леонідівна, Вам справді не соромно? Навіть якщо б дійсно актори і працівники харківських державних театрів отримували зарплату у вказаному Вами розмірі (що є брехнею), то навіть тоді вони й поряд не стоять з вашими статками», - резюмує активістка.

«Акторів щиро жаль. Але таким, як Айна, на них байдуже», - зазначають у коментарях до посту.

Нагадаємо, раніше Харківські депутати влаштували епічну бійку в масках: "Забирайся в свою Росію"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У колишнього губернатора Харківщини Кучера відібрали мандат

Також «Знай.иа " писав, що Колишній заступник губернатора Харківщини Кучера купив шикарну квартиру за мільйон: найкраще-мамі