АТ "Полтавагаз" від'єднало від газу Свято-Троїцький храм на території Хрестовоздвиженського монастиря.

Про це передає "Полтавщина".

Повідомляється, що 9 лютого газовики прийшли на територію монастиря для обслуговування газового обладнання. Під час робіт у Свято-Троїцькому храмі знайшли газовий котел великої потужності і відключили його. Адже встановлений на котлі лічильник не підходить по потужності, а через це він не враховує всі обсяги споживання газу. Газовики дали час керівниці жіночого монастиря, щоб їх усунути дане порушення.

При цьому релегійна громада вважає, що їх від'єднали від газу помилково.

фото: Полтавщина
фото: Полтавщина

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім цього газовики виявили, що на території монастиря діє Свято-Троїцький храм, який має самовільно замінене газове обладнання, без внесення відомостей про це в проектно-технічну документацію.

фото: Полтавщина
фото: Полтавщина

"У них є незареєстрована кількість газовикористовуючого обладнання, проектно-технічна документація яких не відповідає як за їх кількістю, так і за потужністю. Один з них, "сотий", споживає газу більше, ніж враховує лічильник. Тобто, лічильник працює на максимумі, але не враховує реальні обсяги споживання газу. По суті-це крадіжка газу", - роз'яснив в. о. голови правління "Полтавагазу" Олександр Чухрай.

Самовільне обладнання опломбували і чекають, коли релігійна громада буде готова вийти на контакт.

фото: Полтавщина
фото: Полтавщина

Поки парафіяни храму скаржаться на холод і звертаються за допомогою до Подільської райради, до місцевої влади та облдержадміністрації.

Пізніше стало відомо, що представники храму домовилися з керівником Полтавського управління експлуатації газорозподільної системи Юрієм Самсоновим про те, що приведуть свою документацію в порядок, а «Полтавагаз» незабаром відновить газопостачання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Котли та плити стали" жерти "вдвічі більше газу, українцям не по кишені:" немає грошей на найнеобхідніше!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Франківські газівники виправдалися перед городянами за "золотий" газ: "це правильний крок"

Також «Знай.иа " писав, що Сусід-псих залишив українку з хворою мамою без газу: "не пущу!"