До початку війни санітарний інструктор першого десантно-штурмового батальйону старший солдат Людмила Кравець була викладачем біології, грала у волейбол і вела звичайне життя.

У Людмили було довге хвилясте волосся, яке вона зрізала "під нуль", щоб довести керівнику комісаріату свою серйозність служити країні. Так, жінка добровільно потрапила до лав Збройних Сил України.

"Коли воєнком запитав мене, чому я йду служити, я відповіла: "Велика кількість чоловіків в нашій країні – це просто набір хромосом, і ми, жінки, ставати на їх місце, щоб дозволити іншим жінкам, які залишаються в тилу, народжувати і виховувати справжніх козаків"– - згадує Людмила.

Людмила відразу потрапила в ДШВ. Під час занять на полігоні в Житомирі цілеспрямовану дівчину відразу помітили і запропонували пройти інструкторський курс з тактичної медицини в Естонії. Далі була війна. Авдіївка, Дружківка та ще чимало населених пунктів, які тоді захищала одна з бригад ДШВ.

Ясна річ, що всі поранені солдати потрапляли в руки військових медиків. Один випадок неподалік Авдіївки запам'ятався Людмилі яскравіше.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Молодий, ще зовсім юний хлопчина, всього 22 роки, підірвався на міні – розтяжці, яку встановили російські диверсанти. Йому відірвало ногу по коліно. Плакали тоді всі, навіть водій швидкої допомоги. Звичайно, ми намагалися тримати себе в руках і підбадьорювати юнака, коли він на ношах прощався з життям і просив передати дівчині, що любить її",- розповіла військовий медик.

фото: АрміяInform
фото: АрміяInform

Юнакові тоді пощастило, що він потрапив до професійних медиків, таким як Людмила – він вижив. Юний солдат вже пройшов реабілітацію, отримав протезування і повернувся до життя.

Можливо, що саме подібні випадки і сформували ставлення старшого солдата Людмили Кравець до служби. У неї все чітко і функціонально. А вміст її медичного рюкзака - як кабінет мультифункціонального лікаря на додаток зі слюсарем. Адже, крім звичних препаратів в численних кишеньках цього "рюкзака життя", лежать ще й гайкові ключі, викрутки та інші "дрібниці".

За словами Людмили, вона ніколи не знає, куди їх, військових медиків, можуть відправити вже через годину. Тому потрібно бути готовим в будь-яку хвилину рятувати людські життя.

Примітно, що важить цей рюкзак близько 40 кілограмів, але Людмила ходить з ним навіть на тактичні тренування, щоб не відвикати від ваги.

На сьогодні, крім своїх прямих обов'язків, старший солдат Людмила Кравець є інструктором з тактичної медицини в бригаді. І під час своїх занять вона однаково вимоглива як до себе, так і до слухачів навчального курсу.

"Найкраща нагорода для мене-це коли мені телефонують хлопці і кажуть: "Знаєш, ми потрапили в ситуацію і зробили так, як ти вчила. Всі живі", - каже Людмила. - А це означає, що я їх навчила добре. І додому повернеться чийсь син, батько чи брат", - підсумувала старший солдат.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Арсен Мірзоян з друзями поїхав на схід-зірки заспівають для військових і прикордонників

Як повідомляє портал «Знай.иа» Наші амазонки: чому Українки міняють шпильки на берці і як служать у ЗСУ

Також «Знай.иа " писав, що Волонтерка з Прикарпаття роками возить на Донбас вареники та одяг для українських героїв: "називають мамою"