У Харкові сумують про померлого Геннадія Кернеса, по смерті якого вже минуло 40 днів.

Дружина покійного градоначальника опублікувала пам'ятне відео на своїй сторінці в Instagram.

Відомо, що Геннадій Кернес очолював Харків протягом останніх 10 років. Навіть на останніх місцевих виборах він зумів завоювати довіру городян, перебуваючи при цьому в німецькій клініці з ускладненнями від коронавірусу. На жаль, 17 грудня 2020 року він помер.

Харків'яни як і раніше пам'ятають про улюбленого мера, а вдова Оксана Гайсинська вшанувала 40-й день зі смерті чоловіка, опублікувавши пам'ятне відео:

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Через кілька днів після смерті градоначальника, його тіло було доставлено з Німеччини в рідний Харків, де пройшли похорони. Спочатку його відспівали в Благовіщенському соборі, після чого тіло перевезли в будівлю Оперного театру. Попрощатися з покійним мером прийшли тисячі людей – на вулиці біля Опери зібралася величезна черга.

Крім простих городян, на похорон Геннадія Кернеса приїхав київський мер Віталій Кличко, політики Михайло Добкін, Вадим Новинський, Євген Мураєв та інші. Присутні, з якими спілкувалися журнали, в основному згадують Кернеса як "господаря" міста.

Нагадаємо, що друг і бізнесмен покійного Геннадія Кернеса Павло Фукс згадав подробиці хвороби і лікування мера Харкова.

Як повідомляв портал Знай.иа, хто в Харкові мітить в крісло покійного Кернеса: шанси Добкіна, Терехова і Мураєва.

Також Знай.иа писав, що Грозний Терехов пояснив, чому обезголовив харківські тепломережі: "це чорна діра".