У Харківській області спостерігається гострий дефіцит донорської крові-пандемія і святкові дні знизили кількість крові в два рази.

Детальніше про це розповідає видання "ГородХ".

Повідомляється, що в Харківській області з'явився дефіцит донорської крові – причиною цього стало зменшення кількості донорів. У Харківському обласному центрі служби крові розповіли, якщо раніше медпрацівники збирали до 200 доз на день, то зараз насилу набирається сотня. Звичайно, бажаючі на здачу крові є, проте їх значно менше, ніж треба.

Заввідділенням відбору донорів крові Юрій Верховенко зазначив, що кров необхідно постачати щодня по всьому місту, однак через брак донорів, здійснити це важко. Кров необхідна для лікування наслідків ДТП, онкологічних захворювань, ускладнень при пологах і т. д.

"зменшення кількості донорів пов'язане не тільки з карантинними обмеженнями, але зі святковими днями, днями відпочинку, які були в нашій країні. Якщо ми раніше мали запас на 3-4 дні, то зараз змушені працювати: те, що сьогодні заготовили – видали в лікувальні установи", - розповів завідувач відділенням.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

В обласному центрі служби крові зазначили, що медперсонал готовий навіть виїжджати на підприємства, щоб забирати кров у співробітників на місці, проте в такому випадку добровольців має набратися не менше 30 осіб.

Нагадаємо, що Львівська лікарня швидкої медичної допомоги стала другою медичною установою в Україні, де пересаджують печінку.

Як повідомляв портал Знай.иа, дружина чоловіка, якому напередодні львівські лікарі пересадили серце зворушливо подякувала донорам.

Також Знай.иа писав, що загиблий українець врятував життя чотирьох людей. Його нирку вперше в Україні пересадили дитині.