У Харківській області затримали чоловіків, які незаконно намагалися провезти на територію РФ близько 300 книг про Гаррі Поттера.

Про подробиці події розповідає прес-служба Східного регіонального управління Держприкордонслужби в Facebook.

Повідомляється, що співробітники прикордонної служби дізналися заздалегідь про спробу незаконного перетину кордону. Зловмисників вдалося зловити неподалік від прикордонного села Борисівка, куди вони попрямували на автомобілі ВАЗ - 2121"Нива".

В ході обшуку правоохоронці вилучили 275 примірників книг – різних частин саги Джоан Роулінг про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера. Крім цього, в автомобілі знаходилося 3 Тракторні турбіни.

прикордонники / фото : Держприкордонслужба
прикордонники / фото : Держприкордонслужба

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Тракторна турбіна / фото : Держприкордонслужба
Тракторна турбіна / фото : Держприкордонслужба

Як з'ясувалося, чоловіки проживають у Харкові і погодилися за грошову винагороду незаконно перемістити товар через кордон. За словами самих зловмисників, за обладнання їм пообіцяли заплатити по 200 доларів США.

За фактом події прикордонники склали адміністративні матеріали за фактом спроби незаконного перетину кордону. Рішення у даній справі буде приймати суд.

За попередньою інформацією, книги оцінили в 80 тисяч гривень. А тракторні запчастини вже передали в компетентні правоохоронні органи на перевірку.

Книги / фото : Держприкордонслужба
Книги / фото : Держприкордонслужба

Нагадаємо, що службові собаки прикордонників цього року допомогли виявити центнер наркотиків та затримати понад 4 сотні порушників.

Як повідомляв портал Знай.иа, українці тікають з Польщі перед святами:"Паримося по 12 годин".

Також Знай.иа писав, що СБУ "втратила" 9 кг кокаїну, знайдених в Одеському порту.