Перевибори харківського мера можуть не відбутися в березні 2021 року.

Про це в коментарі "Радіо Свобода" заявив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко

Він нагадав, що згідно з Виборчим кодексом, всі вибори в Україні повинні проводяться в дві дати: останній тиждень березня і останній тиждень жовтня.

Для того щоб вибори пройшли в березні, Верховна Рада повинна призначити перевибори за 60 днів до цих дат, а це випадає в проміжок з 25 по 30 січня. Через це ймовірність виборів у березні 2021 року - низька.

Олександр Корнієнко: біографія і досьє, компромат, скрін - Фейсбук
Олександр Корнієнко: біографія і досьє, компромат, скрін - Фейсбук

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

За словами Корнієнка, парламент планує внести зміни до Закону Про місцеве самоврядування, що передбачають автоматичне визнання факту смерті мера без необхідності додаткового голосування депутатами певної ради.

Зараз для того, щоб Рада призначила довибори, має бути звернення від виконуючого обов'язки мера. А до цього Рада повинна прийняти рішення про факт смерті обраного мера міста.

"Відповідно до закону Про місцеве самоврядування, Верховна Рада повинна призначити перевибори. Але для того, щоб ми це зробили, потрібно ще дві умови: має бути звернення від виконуючого обов'язки (мера-ред.), в цьому випадку це секретар, А до того, як з'явиться це звернення, ця рада повинна прийняти рішення про факт смерті, яке приймають ради на засіданні шляхом голосування",- сказав Олександр Корнієнко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Добкін заговорив про перевибори мера Харкова після смерті Кернеса: "затягувати не можна"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Харкові відспівали Кернеса: заплакана сім'я, шикарна труна і армія священиків

Також «Знай.иа " писав, що З Кернесом прощаються в Оперному театрі Харкова: тисячі людей, море квітів і сліз-онлайн-трансляція