Особистість Геннадія Кернеса була досить цікавою і в той же час суперечливою.

Найяскравіші моменти його кар'єри зібрала ТСН.

Геннадій Кернес залишив після себе неоднозначний спадок. Незалежність України зустрічав за ґратами, далі вів бізнес, характерний для 90-х років. Останні два десятиліття - в політиці, а десять років - глава Харкова.

Детальніше в сюжеті:

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, прощання з мером Харкова Геннадієм Кернесом відбудеться 23 грудня. Церемонія розпочнеться о 9 ранку і триватиме чотири години.

Тіло Кернеса доставлять в аеропорт Харкова. Там його помістять в катафалк, який разом з машинами супроводу і каретою швидкої допомоги попрямує в 17 міськлікарню. Громадський порядок забезпечуватиме поліція.

Церемонія відспівування Геннадія Кернеса запланована на 7:00 в Благовіщенському соборі. Триватиме вона 40 хвилин. Потім труну доставлять до Харківського національного театру опери та балету. Заради цього будуть змінені маршрути руху громадського транспорту.

Кернес, фото: міськрада
Кернес, фото: міськрада

З 09: 00 до 13: 00 всі бажаючі зможуть попрощатися з Кернесом, після чого відбудеться поховання. Мера Кернеса поховають на почесній алеї кладовища №2 на вулиці Пушкінській. Там поховані один з творців Т-34 Олександр Морозов, екс-губернатор Євген Кушнарьов, поет Борис Чичибабін і співак Вадим Мулерман. Поминальний обід відбудеться або в готелі "Національ", або в Kharkiv Palace.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Смерть Кернеса, загибель курсантів і коронавірус: чим запам'ятається харків'янам Екстремальний 2020-ий

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харківські комунальники "вилизують" місто перед прибуттям покійного мера: все для гідних похорону

Також «Знай.иа " писав, що Тіло Кернеса прилетіло до Харкова: покійного мера прийняли у VIP-терміналі