Харків'ян чекає нове підвищення комунальних тарифів.

Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр у Фейсбуці.

За словами активістів, з 1 грудня в Харкові з'явилися нові тарифи, які ще не вступили в силу. Згідно з новими розрахунками, харків'ян чекає підвищення вартості гарячої води на 15%, а опалення на 19%.

Починаючи з 1 грудня 2020 року, тариф на послугу з постачання теплоенергії (опалення) - 1748,47 грн. / Гкал. Тариф підвищився на 18,74%. Попередній тариф становив 1472,52 грн. / Гкал. Також з 1 грудня тариф на послугу з постачання гарячої води - 92,87 грн. / Куб.м. Тариф підвищився на 15,19%. Попередній тариф становив 80,62 грн. / Куб.м.

Як зазначено на сайті «ХТМ», з метою мінімізації збитків підприємства, НКРЕКП (профільна комісія) скористалася правом перегляду тарифів за власною ініціативою. Тобто, Харківські тепломережі не зверталися самостійно і не проводилися відкриті обговорення.

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ці тарифи ще не вступили в силу. Нові розрахунки почнуть застосовуватися з моменту укладення відповідних договорів обраної моделі організації відносин, або через 30 днів з дня публікації на офіційному веб-сайті мерії або на вебсайті виконавця послуги тексту індивідуального публічного договору, форма якого досі не затверджена відповідною постановою КМУ.

Наразі для здійснення нарахувань населенню діють тарифи від 10 Грудня 2018 року. Опалення - 1539,5 грн. / Гкал, гаряча вода-93,22 грн. за 1 куб. м. (за умови підключення рушникосушки), 86,32 грн. за 1 куб.м. (Без рушникосушки).

Причини підвищення тарифів:

- зміна ціни на електроенергію для технологічних потреб в частині тарифів на послуги з передачі електричної енергії;

- зміна вартості постачання природного газу для виробництва теплової енергії на 36,15%;

- збільшення витрат на оплату праці з відрахуванням на соціальні заходи в тарифах на теплоенергію;

- зміна вартості теплової енергії від власної ТЕЦ - 3 та покупної теплової енергії, яку КП Харківські теплові мережі» отримує від ПрАТ «Харківська ТЕЦ-5», у зв'язку з підвищенням ціни природного газу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українців попередили про космічні штрафи за борги по комуналці: кого можуть "прив'язати" до батареї

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українців змусять ще раз платити за ту ж комуналку: особливо важко буде без ОСББ

Також «Знай.иа " писав, що Тарифи на газ знову жахають українців: скільки доведеться платити за доставку в 2021