Мер Харкова Геннадій Адольфович Кернес помер в ніч на 17 грудня 2020 року, так і не оговтавшись від наслідків коронавірусу. Помер він у палаті берлінської клініки "Шаріте" після відмови обох нирок.

Бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс повідомив, що медики збиралися його виписувати, адже він йшов на поправку. Про це він розповів в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Вранці зателефонувала дружина Кернеса, сказала, що її викликали в лікарню вночі. Вночі мій друг пішов з життя, людина, з яким ми дружили 30 років, ми не просто знайомі. Усі в шоці, звичайно. Але це життя... що робити",- розповів Фукс.

Друг Кернеса розповів, що смерть Геннадія була несподіваною для нього. Адже все вказувало на одужання мера, але тут вірус різко дав ускладнення на нирки.

Павло Фукс, фото: МГ Об'єктив
Павло Фукс, фото: МГ Об'єктив

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Причому дуже дивно все. Він був у дуже хорошому стані, вже лікарі хотіли відправляти його, але ускладнення дало на нирки, і коли нирки перестали працювати, вже ситуація змінилася. Треба далі жити...",- заявив Павло.

Підприємець вважає, що смерть Кернеса - це велика втрата для Харкова, адже тут його любили. Також, Фукс підкреслив, що для харків'ян нічого не змінитися, адже вся команда Кернеса залишається працювати і буде продовжувати його справу.

При цьому бізнесмен не приховував, що останні дні сильно переживав через стан Кернеса.

"Кілька останніх днів я переживав, я з ним не розмовляв. А так ми спілкувалися щодня. Він запитував, дзвонив, давав команди Терехову, у мене запитував — нормальний був звичайний діалог, як завжди. А тут після нирок... Ці три доби... Я переживав",- сказав Фукс.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Добкін заговорив про" осиротілий "Харків і розривав українців:" ти прости мене, Гена"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Друг покійного Кернеса Фукс розповів, як згасав мер Харкова: "відчував слабкість"

Також «Знай.иа " писав, що Колега померлого Кернеса Терехов зворушив українців спогадами: "людина, нескінченно закохана в Харків"