Виконавчий комітет Харківської міськради схвалив проект бюджету міста на 2021 рік. Документ розглянуть на сесії міськради сьогодні, 2 грудня.

Проект представила заступник міського голови - директор Департаменту бюджету та фінансів Тетяна Таукешева на засіданні виконкому, передає "Суспільне".

"І у нас буде єдиний бюджет без районних бюджетів, які затверджувала міська рада і, відповідно, будуть вноситися зміни в структуру, положення виконавчих органів міської ради. Тобто не буде фінансових органів районної ланки", - сказала Таукешева.

Загальний обсяг доходів бюджету міста розрахований у розмірі 15,6 млрд грн. Також місто отримає 299 мільйонів гривень на компенсації пільг з оплати земельного податку суб'єктам космічної діяльності та літакобудування.

Як зазначила Таукешева, також враховується ситуація, яка склалася у зв'язку з епідемією коронавірусу і впливу факторів, пов'язаних з підтримкою малого і середнього бізнесу.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Через введення карантинних заходів і тимчасового призупинення нарахувань за окремими видами податків за 9 місяців 2020 року бюджет міста Харкова недоотримав потенційних доходів в обсязі 422 млн грн, у тому числі прибутковий податок 325 млн грн", - сказала заступник мера.

Як і раніше, основним джерелом доходу бюджету будуть податки на доходи фізосіб - 7,3 млн гривень (58,2%).

"Місцеві податки і збори складуть 4,7 млрд грн, у тому числі плата за землю — 1,5 млрд, податки на житлову та нежитлову нерухомість — 300 млн грн. Надходження єдиного податку планується в обсязі 2,8 млрд грн. Обсяг акцизного податку складе 357 млн грн", - сказала Таукешева.

За її словами, при формуванні видатків бюджету предусмртрено збільшення з 1 січня 2021 року мінімалки, окладу працівника першої тарифної розрядної сітки на 27%".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харківські депутати зібралися на сесію, пахне тривогою: 100 днів без Кернеса

Як повідомляє портал «Знай.иа» Глава МОЗ Степанов розповів про медреформу і зарплати в лікарнях: скільки отримають медсестри і лікарі

Також «Знай.иа " писав, що Велика нарада у Верховній Раді: що вирішили чиновники про Бюджет-2021, локдаун і КСУ