Сьогодні, 2 грудня у Харкові о 10:00 стартувала сесія міської ради VII скликання, на якій розглянуть бюджет і зміни регламенту.

Про це повідомила пресслужба Харківської міськради.

Тридцять восьма сесія Харківської міської ради VII скликання проходить у сесійній залі міськради на пл.Конституції, 7.

На сесії присутні представники Харківської облради, члени виконавчого комітету міськради, директори департаментів, керівники райадміністрацій, представники громадськості та ЗМІ.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Сьогодні на порядок денний винесено 25 питань. Серед інших депутати прийматимуть бюджет на 2021 рік, який вчора, 1 грудня, затвердив Виконавчий комітет Харківської міськради.

Секретар Харківської міської ради та тимчасово виконуючий обов'язки міського голови Олександр Новак перед початком сесії заявив про законність зборів.

За його словами, депутати нового скликання, яких обрали 25 жовтня, не можуть зібратися через судові суперечки.

"Були повторні протоколи виборчої комісії і на сьогодні депутати 8 скликання ще не завершили процес проходження реєстрації і територіальна комісія не може призначити дату першої сесії. Згідно із законом, депутати повинні збиратися не рідше одного разу на квартал"— заявив Олександр Новак.

Також до Регламенту Харківської міськради хочуть внести поправки. Пропоновані зміни дадуть можливість провести першу сесію міської Ради VIII скликання без присутності новообраного мера Харкова Геннадія Кернеса, який з середини вересня лікується в берлінській клініці "Шаріте" від ускладнень, які викликав коронавірус.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Садовий накинувся на новоспечених депутатів через "ганебну" сесію: "ні капелана, ні прапора"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Щасливий Філатов "розправив крила" після перемоги на виборах: "я дав їм бій"

Також «Знай.иа " писав, що Кернес повертається до Харкова, названа дата